Älä matkusta vaan ratsasta 18.4 -19

maanantai 22. huhtikuuta 2019


Menin Liptonilla ja poni oli yllättävän kiva. Alkukäyntien jälkeen otimme ohjat, alkaen ravaamaan teden voltteja ja ympyröitä.

Kaikki upeat kuvat © Anni

Sen jälkeen aloimme tekemään pysähdyksiä käynnissä siirtymät menivät ok paitsi, en oikein tahtonut saada ponia pysähtymään asiallisesti, koska itse en valmistellut siirtymää kunnolla ja istunut satulaan, vaan nousin jalutimille ja jäin vetämään ohjista.
Tässä näette mitä tarkoutan, voi apua!
Vaihdoimme käynissä suuntaa ja teimme pysähdykset myös toiseen suuntaan. Siinäkin jännitin jalkoja ja nousin seisomaan, mutta tuli niitä onnistuneitakin pysähdyksiä
Lipton oli kivasti kuulolla, mutta kun tuli ravin vuoro niin tein saman virheet, kun käyntisiirtymisissä, enkä rentoutunut.vaan jännitin jalat, nousin seisomaan ja vedin käsiä syliin, jollon multa loppi tila.
Toiseen suuntaa oli yhä samat ongelmat, mutta tällä kertaa koitin keskittyä, valmistella ja muistaa puhaltaa ilmat ulos, rentoutua, jossa onnistuin aika kivasti.
No monen toiston jälkeen tuli ihan ok pysähdys, sen jälkeen nostimme pysähdyksestä laukan ja teimme siirtymiä, laukkasta pysähdys ja pysähdyksestä laukan-nosto.
Vasen laukka oli mulle todella vaikea istua ja ylläpitää. Liptonin laukka ei ole muutenkaan mikään helppo istua, kun sillä on poniksi todella iso, hevosmainen laukka.

No onnistuin lopulta ja muutaman siirtymän jälkeen otimme välikäynnit, joiden ainana aloimme työstää käyntiä, pyrkien siihen että hevonen / poni alkaisi hakeutumaan alas peräänantoon ja työskelemään kunnolla kroppansa läpi.

Sain Liptonin kivasti hetkittäin menenämää peräänantoon, eikä se ollut edes hirveän vaikeaa.
Kun vaan muisti pitää pohkeen lähellä ja persuuksen penkissä.Seuraavaksi lähdimme harjoitusraviin, yrittäen pitää hevosen peräänannossa myös ravissa. Aluksi Lipton nosti päänsä mutta sain sen melkein heti takaisin alas.
Vaihdoimme ravissa suunnan, työskentelimme ravissa hetken ja nostimme laukan. Sain oikean laukan pyörimään paremmin ja pystyin myös istumaan siinä paremmin, alkaen työstämään sitä ja koitin saada Liptonin olemaan myös laukassa peräänannossa, edes hetkittäin ja sain sen pysymään siellä aikas kivasti.


Vaikka en ole ennen Liptonosta hirveesti tykännytkään, niin tällä kertaa poni oli ihan kiva. Kun vaan muistin itse ratsastaa, enkä vain istua kyydissä.


Ehkä alan vihdoin oppimaan miten tuota ponia ratsastetaam. :)  Mitäs piditte tästä postauksessta? löytyykö lemuikuvaa / kuvia.

6 kommenttia:

 1. Valtavasti upeita kuvia ja hienosti kerrottu "tarina"
  Taidan alkaa seurata tätä blogia ja liityin lukijaksikin.
  Tuleppas sinäkin käymään kylässä aurinkokujalla.
  aurinkoisia ja keväisiä päiviä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista. Ja tervetuloa lukijaksi, toivottavasti viihdyt. :)

   Poista
 2. Moi! Sulla on tosi kiva blogi, äitini löysi ja linkkasi sen mulle, kun hän oli nähnyt sinusta kertovan dokumentin. Siinä (dokumentissa) selvisi että meillä on hyvin samankaltainen historia ja kiinnostuksen kohteet. Jäin lukijaksi. :)

  Jos haluat, niin käy toki kurkkaammassa blogini:

  https://nouw.com/suviannika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kun kiva juttu, että äitisi löysi blogini sen dokumentin kautta. Aikaa yllättävää, että meillä on samankaltainen historia. Mukavaa. Että jäät lukijaksi, menen kyllä seuraamaan sinun blogiasi.

   Poista
 3. Onko toi eestinhevonen ihan saman näköinen kuin meidän tallin Radar ja Ransu

  VastaaPoista