lauantai 28. syyskuuta 2013

Piiiiitkä kuulumispostaus.


Okei, päätin nyt yhdistää viime aikoina tapahtuneet, joten varautukaa hurjaan tekstimäärään.

Viikon 38 viimeinen ratsastus, ennen Kiuruveden valkkuleiriä.

Ma.

Tänään harjoittelin ryhmässä, komikaarista kiemuraa käynnissä ja ravissa, 3 tötsän avulla. Ravi oli tänäänkin taas todella tahmeaa, kuumuuden takia.

Kun olimme tehneet kiemuran, niin nostimme laukan ja laukkasimme pitkän sivun. Teimme tehtävän myös toiseen suuntaan.

Sitten annoimme hevosten kävellä hetken, ja laukkasimme sitten koko uraa, molempiin suuntiin.
Minulla oli taas vaikeuksia oikean laukan kanssa. Joko en saanut sitä nousemaan, tai sitten ylläpidettyä. Vasemmalle poika nosti heti kun siirsin jalat.Uudet kesä ratsastuskengät, 2 hanskat ja uusi riimun-naru.

Jee, vihdoin mä sain uudet ratsastuskengät, sillä mun vanhat oli jo niin kuluneet, että niiden nahka oli pehmennyt ja mennyt kasaan takaa, että ne hiersivät kantapäistä. Auts.

Olin säästänyt uusiin, mutta rahat eivät siltikään riittäneet, joten äiti joutui antamaan hieman apua, mutta ei paljon. Ostin myös kahdet ratsastushanskat ja uuden riimunnarun, vanhan narun lukon pettäessä maanantaina, 13.9  kun olin hakemassa ponia tarhasta.

Vanha riimunaru.
Uusi riimunnaru, jota käytän vain Paulin hoitopäivänä.

 
Uusien kenkien kenkä rasva. Kiuruveden leiri 20-22. 9 

Torstain touhuja

Juu aloitan tän postauksen kertomalla vähän Torstaista, jolloin mun kaveri Sanni tuli meille ensikertaa yöksi, koska Sanni tuli myös kiuruvedelle ja koska lähdimme hurjan aikaisin, niin äidin mielestä oli parempi kun Sanni tuli meille yöksi. Klo 15.30 menin juna-asemalle Sannia vastaan, jonka juna tuli 16.01 ja käytiin selossa ostoksilla.

Sitten mentiin bussilla meille ja söimme ruuaksi kanaa ja riisiä, jonka jälkeen haimme Sannille sängyn ja menimme sitten saunaan ja paljuun. ^ ^ Sen jälkeen söimme iltapalan ja menimme nukkumaan.


Perjantain lähtövalmisteluja ja lähtö.

Lähtö oli klo. 07:40. Haimme yhden ratsastajan st1:setä kyytiin ja matka alkoi ihan kunnolla.
Klo 20:56 pysähdyttiin huoltoasemalle takaamaan ja äiti käytti koiraa pienellä lenkillä.

Sitten jatkettiin matkaa Jari-Pekkaan syömään ja sieltä ajettiin suoraan talille.Päivän eka tunti oli klo 18:00 ja kaikki saivat nimikko hevoset, joilla ratsastimme koko viikonlopun.
Minä sain tummanruskean suokin nimeltä Nokipoika- Nokkis. Se oli ihana.Harjoittelin 4 muun ratsukon kanssa. Alkuverkkasimme ensin käynnissä ja ravissa pysähdyksiä, molempiin suuntiin. Jonka jälkeen nostimme kevyen ravin ja pidensimme ja lyhensimme ravia ja lopuksi saimme kokeilla laukkaa. Nokkiksen laukka on ihanan pehmeä istua.


Lauantai.

Aamupäivän tunti. Klo 09:00


Alkuverryttely oli sama kuin viimeksi eli pysähdyksiä kirjaimen kohdalla käynnissä ja ravissa, molempiin suuntiin. Sitten jatkoin ravia uraa pitkin, ennen siirtymistä käyntiin.Sitten harjoittelin keskihalkaisijalle tuloa ja pysähdys X:ssä, käynnissä ja ravissa. Harjoittelin myös näitä: Laukka ja –raviympyröitä, loivaa kolmikaarista kiemuraa, käynnissä ja ravissa.


Iltapäivä tunti. Klo 15:00Harjoittelin mm. laukkaohjelmasta keskiympyrää, jossa ensin ravattiin puolikas ympyrä E:stä (S) ja ennen B:tä (R) nostaa laukka ja laukattiin koko ympyrä, suunnanmuutos radan poikki E- B linjalla.


Sunnuntai.Har. Ympyräkahdeksikkoa/ volttikahdeksikkoa käynnissä ja ravissa. Lopuksi laukkaohjelmasta keskiympyrää, jossa ensin ravattiin puolikas ympyrä E:stä (S) ja ennen B:tä (R) nostaa laukka ja laukattiin koko ympyrä ja ravissa lopputervehdykseen.
1 kommentti:

 1. Olen aina rakastanut eläimiä. aloin käymään pikkiksessä 2002.
  leirillä ratsastin monilla eri hevosilla.yksi jolla menin alkuvuosina oli jo tähtitaivaalla juokseva Riina.
  sitten jossain vaiheessa halkusin hoitaa eläimiä. niinpä tieni löysi laamatilalle ja sille tielle on jäänyt. minä olen kisannut vuosina 2013, 2014 ja 2016.piti mennä viimevuonnakin mutta ne
  peruuntui viimetingassa minulta, petyin pahasti.
  toivon, että vielä joskus pääsisin mukaan special olympics joukkueeseen ja lajini on silloin para-agility.

  VastaaPoista