tiistai 3. syyskuuta 2013

Minä ja Pauli 3 vuotta!
Oho miten aika juoksee. 1.9 tuli jo kolme vuotta siitä, kun nousin ensi kertaa Paulizion selkään. Paljon ollaan koettu pojan kanssa yhdessä. Muistan kuin 10.4 2010 nousin ponin selkään ensi kerran.
Ensiaskeleista tiesimme molemmat, että meidät on luotu toisillemme. Tässä joitain julkaisemattomia katkelmia mun ratsastus päiväkirjoista näiden vuosien varrelta julkaisemattomien kuvien kera.


2010


1.9

Eka vakituinen tunti pikkupihlajassa ja kentältä karkaaminen.

Aloin vakituisesti ratsastaa Paulilla kun, 1.9 2010 vaihdoin pikkupihlajan talille. Muistan kun karkasimme vahingossa Paulin kanssa kentältä. Portti oli auki ja harjoittelin ravi ja laukan ylläpitämistä pääty-ympyrällä, portin päädyssä ja oikeassa kierroksessa mä menen vinoon, jolloin Pauli luuli et pitää mennä suoraan ja seuraavaksi me laukattiin talin pihalle. No poni raviin, ympäri ja takaisin.


8.9

Radan harjoittelua.

Harjoittelimme Huittisten kisoihin. 24-26.8 Laukka hieman liian vauhdikasta. Poni oli hieman erimieltä suunasta, kun ratsastajansa. Rata oli hieman haastava.

23.5  c Eve
8.10

Takapuolella ohjausta.

Tein kivaa harjoitusta, jossa mun piti saada ohjattua ja hillittyä, Paulin vauhtia ainoastaan takamuksella. Lopuksi venyttelin jalat.8.12

Hyppelyä.

Hyppäsin ensikertaa. Alkuun menin maapuomeja, käynnissä, ravissa ja laukassa, molempiin suuntiin. Sitten Tarja laitto yhden pienen ristikon, jonka menin ravissa ja laukassa molempiin suuntiin.29.12

Liinassa.

Harjoittelin liinassa laukan nostoa suoraan peruutuksesta ja pysähdyksestä. .

2011

               


14.1

Harjoittelin hidastamista, tahdistamista kulmiin ratsastusta ja tervehdykseen tuloa.2.2

Harjoittelin kolmikaarista kiemuraa, kaikissa askel-lajeissa, paljon siirtymiä ja laukkoja molempiin suuntiin
30.3

ympyrää  ympyrän sisälle

Harjoittelin haastavaa ympyrä tehtävää, jossa piti tehdä 20m pääty-ympyrän, sisälle kaksi, 10m volttia. Siinä oli paljon siirtymiä ja ratsastin kaikki askel- lajit läpi.12.5


Rataharjoittelua.

Harjoittelin rataa ja ryhdin pitämistä ja jalan rentoutua. Tunnin lopuksi kävimme pienellä maastolenkillä.

4. 6
9.11

Estetunti.

Pauli hyppäsi sillä samalla innokkuudella, kuin aina. Tunti meni hyvin, mutta
Tunnin jälkeen mun piti mennä maailman ympärimatka, jonka teih hieman liian vauhdikkaasti, ja nojasin liiaksi taakse ja putosin selälleen maahan.
30.11

Este/tehtävärata.

Harjoittelin hyppäämistä ja pujottelua. Ensin vähän jännitti, mutta rentouduin loppua kohden.

7.12

Temppurataa

Tänään tein temppurataa, johon kuului mm: maapuomien ylitystä ja tötsien ympäri kiertämistä kaikissa askellajeissa. Puomeista tehdystä tallista peruuttaminen ja mennä sen läpi kaikissa askel -lajeissa2012


11.1

Pätkiä kouluohjelmasta.

Harjoittelin osia radasta, kuten laukkaympyröitä ja tervehdykseen tuloa hillityssä ravissa. Jouduin harjoittelemaan tervehdykseen tuloa todella moneen kertaan, sillä Paulilla oli kiire eikä Tarja hyväksynyt sitä, ennen kuin sain sitä edes hieman hillittyä. Laukannosto ja sen ylläpitäminen oli haastavaa.2.3

Esteitä ja pujottelua.

Tänään oli hyppytunti. Alkukäyntien jälkeen nostin ravin ja pujottelin kolme tötteröä. Sitten menin kolme maapuomia ja matalan pystyn pari kertaa. jonka jälkeen menin jälleen tötteröä ravissa,  nostin laukan ja menin maapuomit ja pystyn laukassa. Sitten Tarja muutti pystyn ristikoksi  jonka menin vielä ravissa ja laukassa. Minä että poni nautimme joka hetkestä.


9.3

Pohkeenväistöä.

Pohkeenväistö harjoituksia käynnissä ilman jalustimia ja ravissa jalustimien kanssa.


16.3

Ratojen harjoittelua.

Harjoittelin tarkoja teitä ja kulmia, keskihalkaisejalle ja tervehtykseen tuloa .


16. 3
16. 3
16. 3

25.5 Laukanvaihtoja ravin kautta.

Niinpä tänään treenaasin laukanvaihtoja ravin kautta kahdeksikolla. Se oli todella haastavaa.


1.4

Vuoden 2012 ensimmäiset kisat

Verkka oli klo 13-15 Tulimme hieman liian aikaisin maneesille, sillä siellä oli vielä toinen luokka kesken ja meidän täytyi palata taliin.

15 minuuttiin jälkeen saimme luvan lähteä. Kun kaikki olivat selässä mentiin uralle ja verkatiin 2om, jonka jälkeen muut meni varikolle ja ensimmäinen ratsukko aloitti radan. Ratsastin kahdet radat ja olin kolmas ja neljäs lähtövuorossa.

Laukkaohjelma meni muuten hyvin, mutta Pauli mutkitteli kokorata leikkaa tehdessä ja sijoitun toiseksi. Käynti-ravi meni vähän paremmin.


4.4

Liinassa pitkästä aikaa

Tänään menin ilman satulaa liinassa. Kokeilin kaikki askel- lajit läpi, molempiin suuntiin  Se oli kivaa. Lopputunnista Tarja laski mun irti tekemään loppukäynnit ja –ravit. Kävimme myös kävelemässä kentällä.


23.5

Jumppaa liinassa, rytmin etsimistä ja ilman ohjia pysäyttämistä.

Harjoittelin selän pitämistä suorana ja harjoitusravissa istumista, istunnalla pysäyttämistä, siirtymistä ravista käyntiin. Lopuksi menimme maastoon kävelemään.


23.5

23.5

23.5

27.6

Isossa ryhmässä pitkästä aikaa.

Tänään olin pitkästä aikaa isoissa ryhmässä. Se oli kivaa, vaikkakin myös haastavaa koska suuren ratsukkomäärän takia tilaa oli vähemmän. Joten piti olla tarkkana, jos halusi tehdä suunnanmuutoksen tai voltin. Teimme kaikkea hassun hauskaa, kuten seisoimme ravissa jalustinhihnoilla ja kokeilimme niillä keventämistä.17. 6
Se oli kivaa ainakin, mun mielestä mutta Pauli oli ihmeissään mun touhuista, eikä suostunut mennä uralle tai ravaamaan. Pojasta tuntu varmaan hieman epämiellyttävältä, kun mä en istunutkaan normaalisti ja ei halunnut mun putoavan. ^ ^


31.8

Kulmia ja ilman jalustimia hussutusta

Harjoittelin kulmien ratsastusta, kaikissa askel-lajeissa. Tällä kertaa se oli haastavampaa, koska kiersin neljän maapuomin sijasta neljät tötteröt, joten olla tarkempi kuin viime kerralla.  Mutta tunti meni hyvin ja sain lopputunnista mennä ilman satulaa, ja kokeilin pelkästään ravia. Ensi keralla aion kokeilla laukkaakin.


 24.9

Ensimmäinen tippuminen Paulilta.

Tein tänään ryhmätunnilla kaarevaa uraa, kulmavoltteja ravissa ja laukkaa pitkää sivua pitkin. Vasen
kierros meni hyvin, mutta oikea kierros, ei mennytkään niin hyvin sillä Pauli ja toinen ruuna ryntäsivät ja mä putosin 21.11

Pujottelua ja tarkkoja kulmia.

Tänään harjoittelin pujottelua, laukan- nostoja käynnistä ja ravista, sekä kulmiin ratsastusta.


21. 6
12.17

Viimeinen ratsastustunti 2012.

Tänään harjoittelin 3 muun ratsastajan  kanssa, ratsastusta katrillityyliin, mun joulumusiikkilevyn soidessa taustalla, ja koitimme ratsastaa musiikin tahtiin. Harjoittelin myös harjoitusravissa istumista ja minusta tuntuu että se alkaa joka harjoituskerran jälkeen paremmin.

 Tuoreimpia kuvia myös tältä vuodelta. 2013


8.5

19.5
                   
8.8

18.8

2. 9

2 kommenttia:

  1. hienoja kuvia hienosta ponista! toivottavasti löydät pikkiksestä uuden lempparin sitten kun se joskus lähtee eläkkeelle.

    VastaaPoista
  2. siihen kun voi olla että ei ole enää pitkä aika kun herra on jo 20 v.

    VastaaPoista