keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Voitokas kisakauden avaus.

Pahoittelen kuvien puuttumista Pe tunnilta. Mut ku kuvaajaa tunnille ei ollut.

Kaikki Pe ja La kuvat on ottanut (C) Erna.


Perjantai.

Alkukäynnit oikealle, pitkin ohjin, sitten otimme ohjat ja nostimme kevyen ravin, tehden 2 ravivolttia pitkälle sivulle ja yhden lyhyelle sivulle, vaihdoimme suunnan ja teimme ravivoltit myös toiseen suuntaan
Sitten jatkoimme uraa ja ravipääty-ympyrät molempiin suuntiin. Sitten oli laukan vuoro. Muut menivät keskelle kävelemään, kun yksi laukkasi uraa pitkin.
Minä ja Pauli olimme ensimmäisiä vuorossa. Poni oli super vaikka, jälleen vasen laukka takkusi, sain sen kuitenkin nostettua ja pidettyä yllä, mutta oikea meni jälleen paremmin.

Seuraavaksi teimme parit tervehdystulo harjoitukset, yksitellen ravissa. Ne menivät muuten hyvin, paitsi että poni kiemurteli, vaikka yritin pitää vauhtia yllä, oli poissa linjalta ja valui linjan yli.
Lauantai.Aamutunnin alkukäyntien aikana teimme, pysähdyksiä kirjainten kohdalla, molempiin suuntiin. Sitten nostimme kevyt ravin ja harjoittelimme kulmiin menemistä ja pääty-ympyröitä molempiin suuntiin.
Kun vaihdoimme suunnan Tahbita ”säikähti” ja säikytti myös Havannan, mutta tilanne saatiin nopeasti purettua, eikä kumpikaan ratsastaja pudonnut.
 
Pauli ei reagoinut tammojen säikkymistä mitenkään. Hieno ponipoika. ^ ^

Iltapäivätunnilla ratsastin Nooralla ja harjoittelin käynti ja ravi ohjelma 1:stä, sillä ajattelin ratsastaa Noralla raviohjelman ja Paulilla laukkaohjelman.
Norppa jäkätti mulle kun me jäätiin radalle, muiden mennessä varikolle, no minäpä jäkätin sille takaisin ja sain kun sainkin sen menemään eteen.
 Rata meni ihan siedettävästi, mutta Norppa olisi voinut ravata mun mielestä vähän enemmän eteen.

Sunnuntai.

Aamulla pakkasin enimmät turhat kamat ja laitoin kisavaatteet valmiiksi sängylle ja ne arkivaateet mitkä vaihtaisin kisojen jälkeen. Sitten kävin syömässä aamupalan vaihtamassa kisakamat ylle ja suojavaateet niiden päälle.
Menin sitten parin tunnin kuluttua talliin katsomaan oliko Pauli jo sisällä ja olihan se. Seuraavakasi autoin tyttöjä laittamaan hevosten harjoihin verkkoletit. Sitten kävin sisällä, hakemassa kypärän ja omat ohjat.


Menin lopulta, molemmat luokat Paulilla. No ei se mitään, ensikerralla voisin koitaa kisata Norpalla. Oleilin kämpillä vielä hetken, laittaen kahden, kaverin hiukset ja lähdin sen jälkeen taliin laittamaan ponin harjaa. Laitoin Paulillekin miehekkään verkkoharjan, molemmin puolin. Kyllä se oli komea. <3

Käynti- ravi 1 luokassa oli 8 lähtijää joten ryhmät oli jaettu kahtia. Oma verkkani oli 13.10 Lähdin taliin silloin kun, ensimmäisestä ryhmästä oli enää kaksi ratsukkoa jäljellä. Onneksi poika oli valmis, vaihdoin enää ohjat. Sitten odotimme kunnes kello tulisi kymmenen yli kaksi

Verkassa teimme, mm. ravipääty-ympyröitä, suunannanvaihtoja Olin ensimmäisenä radalla, joka meni tyydyttävästi. Pisteet 101,50 ja prosentit 63,43 Tulin toiseksi, mikä yllätti mut, sillä raviohjelma on ollu aina se mun vahvuus. Mutta kyllä toinen sijakin käy. :) ja mua ja voitajaa erotti vain parin pisteen ero. Että aika tiukka kisa. :)
Tuomarin huomautukset: Ohjelmassa on jo mukavaa huolellisuuttakin linjojen osalta, vielä kohdista pisteiden kautta rats. Aav. tarkemmin ja siirtoihin tarkkuutta monin kohdin, että tulevat oikeaan pisteeseen ja säännöllisesti.
 
Vein ponin taliin, menin palkintojen jakoon. Laukkaohjelaman verkka alkoi klo 15.10. Ravasimme ensin kaikki uralla ja laukat otettiin yksitellen lämmittelyssä, ennen kisasuoritusta.
Pauli nosti nätisti ja sain pidettyä laukan hyvin yllä molempiin suuntiin. Laukkaohjelma meni paremmin, kun ravi, vaikka virheitä tulikin. Mutta pisteet ja prosentit olivat 131,50 ja 62,61 % ja tulin ensimmäiseksi.
 Tuomarin huomautukset: Täsmällisyyttä jo monin kohdin, tarkkuutta kulmiin Syvemmälle ja taivuta symmertsyyt, Aav lis. Ympyröihin. Ask. Lajien väliset siirrot melko kohdallaan, tosin viim, laukannostoon ratsu om alku, hidas avuille.

4 kommenttia:

 1. Wautsiwau, sulla meni hyvin! :) onnittelut! :) Kiva postaus taas muutenkin, mutta videopätkä ei valitettavasti näy :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kiitos. Ei näy, ei enkä saa sitä koneelekaan kun se on liian pitkä... :/

   Poista
 2. Onnittelut voitosta! Tosi positiivisen oloinen blogi :)

  VastaaPoista