Viikonloppu Harjussa28-30.3 kuvapostaus + videokooste Lauantain tunnista.

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Perjantai.

Tässä myöhästynyt Harjun postaus. Kommentoikaa suosikki ratsastuskuvanne. P.s ensimmäiset kuvat ovta epätarkkoja, pahoitteluni. :(

Heräsin klo 7:38. Pakkasin vaatekassin loppuun, ja ratsukamat reppuun ja vein ne sitten autoon.
Ruuan jälkeen lähdettiin kauppaan, jossa ostin leiriherkut ja sitten haimme 2 muuta leiriläistä st1:seltä ja kävimme Pikkupihlajassa, josta hain ohjat, jotka unohdin To.

Sitten käänsimme auton kohti Harjua. Olimme perillä 15.00 tasan, saimme avaimet, veimme tavarat huoneisiin ja menimme syömään, jonka jälkeen oli ryhmien jako.
Ryhmääni kuului 2 ratsastajaa minun lisäkseni. Oma tuntini oli vasta kuudelta, joten ehdin hyvin seurata
edellistä  tuntia hetken. Lähdin viisitoista vaja kuusi kävelemään kohti tallia.

Sain kärpäskimon ruunan, nimeltä - Kirppu. Se oli nätisti harjatessa ja kavioita putsatessa kuin myös satuloinnissa. Suitsien laitossa, se nosti päänsä ja kun yritin laitaa kuolainta, niin Kirppu nappasi mun peukalon hampaittensa väliin. Ei se purrut vaan piti kevyesti kiinni. Komensi sitä ja se laski irti. Sitten laitoin sille kuolaimet ja laitoin remmit kiinni
1
Tunnilla Kirppu oli todella nätisti ja liikkui reippaasti eteen kaikissa askel-lajeissa. Kävelimme kierroksen pitkin ohjin, molempiin suuntiin jonka jälkeen otimme ohjat tuntumalle ja aloimme tehdä pysähdyksiä, joka kirjaimen kohdalle. Kirpsu toimi kuin ajatus. Se pysähtyi pelkällä syvälle istumalla ja kevyellä pidätteellä.
2
Kierroksen jälkeen nostimme kevyen ravin ja teimme pysähdykset myös ravissa, sitten vihdoimme suunnan koko rata leikkaalla ravissa. Kun tulimme takaisin uralle, siirsimme käyntiin ja annoimme pitkät ohjat yhden kierroksen ajaksi.
Sitten otimme ohjat käteen ja aloimme tehdä tervehdys harjoituksia  käynnissä ja ravissa. Kirppu oli ihan paras, sain sen tulemaan suoraan linjalle ja sen reippaan ravin ansioista pysymään sillä ilman kiemurtelua. ^ ^
3
Sitten käänsimme ravipääty-ympyröille ja sitten nostimme yksitellen laukat molempiin suuntiin pääty-ympyrällä ja jatkoimme uraa pitkin. Kirppu nosti ihan nätisti vasemmalle, mutta oikealle se hieman kuumeni, sain sen kuitenkin pidettyä pohkeiden välissä ja menemään hillittyä vauhtia. Loppuraveissa se juoksi alta, eikä meinannut kuunnella pidätteitä.


Lauantai. 29

Aamutunti

Tänään harjoittelimme pääty-ympyröitä kaikissa askel-lajeissa. Kierros uraa pitkin ohjin, ohjat käteen, nostettiin ravi ja koko rata leikkaalle ja ennen kulmaa käyntiin. Kirppu ”säikähti” oikeassa kierroksessa, nurkassa olevaa talikkoa, joita oli tullut yksi lisää viime tunnista, mutta sain sen kuitenkin rauhoitettua, näytin poninsyöjä talikot ja kannustin eteen.
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Iltapäivätunti.

Harjoittelimme pätkiä radasta. Mm. Tervehdykseen tuloa molemmista suunnista ravissa, keskiympyrää ravissa ja pääty-ympyrää laukassa.
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Sunnuntai 30

Su teimme rataharjoituksia. Alkukäynnit, kierros pitkin ohjin. Näytimme hevosille, kirjaimet ja ”tuomarit” vasemmassa kierroksessa. Sitten käänsimme koko rata leikkaalle, vaihtaen suunnan ja näytimme kirjaimet, myös oikeassa kierroksessa. Sen jälkeen nostimme ravin ja hioimme keskiympyrää ja yksitellen laukassa pääty-ympyrää. Seuraavaksi, jokainen ratsasti valitsemansa radan läpi. valitsin laukkaohjelma 1.sen, koska osasin sen paremmin.  

Ratsastin viimeisenä, kaikki meni hyvin, mutta kun olin verkkaammassa kentällä ravissa, sillä aikaa kun tuomarit, laskivat vielä edellisen ratsukon pisteitä ja tulin C -päädyn nurkkaan, niin Kirpsu otti lähdön. Sain pojan hillittyä, ja käänsin Kirpun, pääty-ympyrälle ja tulin uudestaan ovikulmaan ja tein voltin jatkaen sitten uraa. Tein parit voltit vielä ennen kun käänsin keskihalkaisijalle. 

Rata meni ihan kohtuullisesti. Tervehdykseen tulo oli kiireinen ja pysähdys vino. C-päädyn laukkaympyrä oli kiireinen ja en saanut Kirppua kulmaan, vaan se oikaisi pitkälle sivulle.
Alkutervehdys ja pysähdys 6 ja lopputervehdys ja pysähdys 7. :)

Lopuun Videokooste La aamutunnista.

10 kommenttia:

 1. Mun mielestä tuo 9 kuva oli kivoin :)

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus taas! Mun lemppari kuva oli ehkä 9. :)

  VastaaPoista
 3. Voe, että on sulla ollut herkkua! Kateeks käy.

  Lempparini on kuva 18, koska ratsu on siinä söpösöpösöpö <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mirkku, ja Kirppu <3 on kyllä ylisöpö. :) <3

   Poista
 4. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus ja hyvin oli kuvia! Alun kuvat olivat epätarkkoja ja joitakin olisi voinut hieman rajailla, mutta tykkäsin eniveis. Ihanan pirtsakka blogi sinulla! :)

  http://elamanmurut.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kiva jos tykäät. :) Olisin voinut rajatakin, jos olisi jokin ohjelma millä rajata. :/

   Poista
 6. Oma lempparini oli 9. koska siinä oli kiva fiilis ja muutenkin kuvauksellinen kuva! :3 Toinen suosikkini on numero 22. koska siinäkin on niin kiva fiilis! (:

  VastaaPoista