maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kisaviikonloppu kotitalilla 12-14.4Perjantai viikko 15

Ympyröitä, kulmia ja ponin hillitsemistä.

Lähdin äidin kanssa, kotoa klo 11.00 ja haimme, Shelliltä mun kaverin jätkänkaverin, ja jatkoimme sitten matkaa Tuusulaan.

Olimme talilla reilusti etuajassa. Kun kaikki olivat majoittuneet, niin söimme ruuan ja sen jälkeen ensimmäinen ryhmä, laittoi itsensä kuntoon ja meni, hoitamaan hevosia tunnille. Oma tuntini oli kolmelta joten, laitoin itseni puoleksi valmiiksi ja meni talliin, mutta en siltikään ollut valmis ennen tasaa.

No Itse tunti me ihan hyvin. Totuttelimme hevosiin ja alkukäyntien jälkeen, otimme ohjat tuntumalle, alkaen ravata kahdella pääty-ympyrällä, parin kierroksen jälkeen vaihdoimme suunnan ja ravailimme, ympyröillä toiseen suuntaan. Seuraavaksi aloimme nostella laukkoja. Ensin en saa laukkaa nostettua, ja seuraavassa hetkessä, Pauli juoksee täyttä kiitolaukkaa maneesin toiseen päähän. Kävin kaulalla, mut pääsin takas selkään. Hyvä minä! ^ ^
Ja syy ponin käytökseen, oli se et yksi hevonen sai sätkyn ja heitti ratsastajan selästään. Lopputunti sujui ilman ongelmia.


Lauantai

Ensimmäinen tunti. Aamu-unisuutta.

Meillä oli yhdeksältä tunti, ja minä, että poni olimme aamu-unisia. Joten alkukäynnit ja ravit olivat aika hitaita, mutta siitä huolimatta tunti meni hyvin. Harjoittelimme Pääty- ja keskiympyröitä, kulmia ja tervehdykseen tuloa.


Toinen tunti. Rataharjoituksia

Harjoittelimme ratoja aitojen sisällä. Pauli toimi hyvin, vaikka sillä oli vaihdettu aamulla kuolain. Sillä oli D-kuolain? Se oli ohuempi ja olisi pitänyt olla Paulin suuhun herkempi, mutta musta tuntu et se oli päinvastoin. Mut siitä huolimatta olen tyytyväinen. Tunnin jälkeen kun hoidin pojalta kamoja pois ja hoidin niin, Heta paulin kakoshoiotaja, auttoi mua ja Oona teki Paulille hienon kalanruotoletin häntään.

Paulin hiano häntä. <3

Sunnuntai.

Voitokas päivä. :-)

No Kisapäivän aamuna heräsin puoli seitsemän, söin aamunpalan, pakkasin kaikki ylimääräiset tavarat ja vaatteet kasiin ja jätin arkivaateet sängylle odottamaan. Sitten vaihdoin kisahousut, mutta huomasin et olin jättänyt kisapaidan kotiin. No ei muuta kun, puhelu äidille että se ottaa sen mukaansa.

Sen jälkeen laitoin toiset housut, kisahousujen päälle ja menin katsomaan voisinko olla avuksi talilla ja onko Pauli jo tuotu sisään. Ei ollut, eikä kukaan sanonut tarvitsevansa apua. Joten ei muuta kuin takaisin maneesille, siksi aikaa että kello tulisi sen verran, että voisin mennä laitamaan ponia kuntoon.


Äiti, tuli tallille hyvissä ajoin ja laittoi mun hiuksetkin kalanruotoletille. Lähdin tallille, puolituntia ennen verkaa, laitamaan poikaa kuntoon .Pauli oli mielisään, kun tulin ja tervehti mua pussaten ja hamuten, niin kuin aina.
<3
Harjasin sen hyvin ja selvitin harjan ja tarkistin että Paulin hännän letitys, ei ollut litistynyt tai löystynyt yön aikana, ei ollut. Olisin halunnut kiillottaa Paulin kaviot, mutta aika ei riittänyt, joten se sai jäädä.
Olisin  myös halunnut, että joku olisi laittanut, Paulin harjan mutta siihenkään ei jäänyt aikaa, joten tein oman kampauksen.Verkka meni hyvin. Pauli oli reipas, ja kuunteli hyvin, eikä juossut ravissa alta. Itse rata meni muuten, mutta lopputervehdys tulo oli liian hidas, joten poika vähän kiemurteli. Mutta siitä huolimatta yhteispisteet ja prosentit olivat. 119, 0 ja 74, 38.

Ja ykköspaikkahan siitä kolahti, mutta parantavaa kyllä on vielä. Mutta niinhän sitä sanotaan että ratsastus on ikiharrastus. Koskaan ei ole valmis, vaan aina löytyy parannettavaa. ^ ^

Kuvia ja videokin tulee kunhan saan tikkuni takaisin.

Palkinnot, sekä ruusuke ja ohjelmapaperi.

Suklaata.

Hieno lippis.

Ja ruusuke ja ohjelmapepri.
2 kommenttia: