Kevään ensimmäiset kisat kotitallilla Annilla

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Anteeksi, kun tän kirjoittaminen venyi laittoman paljon. Mutta mulle iski joku ihme kevätmasennus, eikä kirjoittaminen maistunut. :-/

No nyt on taas intoa, mutta saa nähdä kuinka tarkaan muista, noin kahden viikon takaisia kisaviikonloppun tapahtumia. ;) jos ei muuta, niin sitten tästä tulee aikas paljon kuvapainotteisemmpi postaus, mutta tuskin se haitaa. Alkuun tulee vanhoja kuvia, kun en saanut kuvaaja torstaiksi, mutta ehkä te kestätte. Karkin kuvat on otettu 8.4 ^ ^'


Torstai

Saavuin tallille jo torstaina, koska perjantaina en olisi ehtinyt ajoissa leirille. Yövyin kaverin kanssa maneesin alakerran leiritiloissa. Torstaista ei ole paljoa kerrotavaa, minulla oli maanatain korvaustunti, koska maanataina ei ollut tuntia.
Menin Karkilla. Tein kulmavoltteja käynissä ja pääty-ympyröitä ravissa, molempiin suuntiin. Sitten treenasin laukka-käyntiin siirtymistä. Lopuksi ratsastin, vielä radan pariin kertaan läpi. Karkki oli super. :)

Perjantai
Perjantaina harjoittelin edelleen Karkilla. teimme pätkiä radoista. mm. laukasta käyntiin siirtymiä, laukka ja ravipääty-ympyritä ja tervehdykseen tuloa. Lopuksi nostimme, uralla laukan ja laukkasimme tehden A :han (L) pääy-ympyrän ja jatkoimme C-päätyyn ja siirsimme ennen M raviin.


Tuntimme jälkeen olin vielä katsomassa ja kuvaamassa kaverin tuntia, kun se meni Annilla. Anni pysyi todella hyvin, kaverilla kädessä, myös laukkassa eikä kiihdytellyt turhia. :)

Lauantai

Launatiana treenasin ensin Karkilla, se oli edellisellä tunilla, joten sillä siitten vauhtia. Treenasin laukka 1. läpi. Ja se meni ihan hyvin, Karkin vauhdista huolimatta. :)


Iltapäivällä rakensimme ennen tunteja kouluaidat ja ratsastimme aidoissa. Ratsastin Annilla, Losin laukkaradan läpi ja siinä oli myös vauhtia, mutta tyttö malttoi kuunella pidätteitä, joten Annilla menisn Su kisat. :) Illalla tuntien jalkeen menimme kentälle heittämään saapasta.

Sunnutai.

Sunnutaina heräsin ja laitoin kisavaattet päälle ja arkkivaatteet niiden suojaksi. Kisatakin otain talliin mukaan. Menin laitamaan Annin ja joidenkin kavereiden hevosten harjoja kisoja varten. :) Laitoin ensin Noran, koska kaveri pyysi.

Norppa oli vallan mainiolla tuulella, kun menin sen karsinaan, se taisi aavistaa että nyt olisi kisapäivä.
Tein Noralle verkkoharjan. Se malttoi olla todella hyin pakalla.

Laitoin Norpan harjaa ensin maasta käsin, mutta lopulta hain jakkaran. Norppa oli esin epäluuloinen, kun nousin jakkaralle, mutta rauhoittui pian, kun tajusi että jatkoin sen hienoksi laittamista.


Sitten oli Annin vuoro. Tein sillekin verkon. Sitten menin käymään maneesilla, riisumassa arkivaateet pois.
Äti oli saapunut tallille tarkoituksenaan katsoa kun kisaan, mutta joutuikin lähtemään sairaalaan erään seikan vuoksi. En kerro asiasta enempää, mutta sen voin kertoa että pelästyin todella pahasti ja olin jo jättämässä, kisat omalta osalta väliin, mutta tulinkin sitten toisiin aatoksiin, sillä tiesin että äiti olisi pettynyt jos olisin vetäytynyt sen takia.

Anni meni yhden radan ennen, omaa suoritustani  ja sen jälkeen se piti viedä vielä hetkeksi talliin. Vaihdoin omat ohjani tamman suitsiin ja laitoin sen vielä kiinni. 
Jonkin ajan kuluttua, saimme luvan lähteä maneesiin verkaamaan. Verkassa en paljoa laukaillut, ettei Anni kuumuisi liikaa. Ravissakin oli jo pidättämistä.


Tein vain parit laukan nostot suoralla ja paljon ravi-käyntiin siirtymiä. Anni tuntui hyvältä ja kuunteli todella hyvin.
Ensimmäinen rata, meni ihan hyvin. Kyllä, Anni oli kiireinen ja painoi välillä aikas paljon kädelle, mutta ei tullut pöytäkirjaan, mitään että: Ratsasta rohkeammin eteen, Enemmän laukkaa / ravia... 

Nyt siinä luki että: Hidasta, hevonen juoksee alta, tahdita. Että näin tällä kertaa.

Tulin toiseksi. :) Pisteet 63,4 ja prosentit 120,5.Toinen rata meni hieman paremmin, vaikka verkassa Anni säikähti, kun siskoni joka oli tullut katsomaan kisoja, osui vahingossa maneesin majoitustilan lasiin, heiluttaesaan minulle kun menin katsoman ohi pitkin ohjin. No sain ponin hillittyä, sen jälkeen minä ja toinen ratsukko menimme varikolle, odotamaan omaa vuoroa.
Minä oli vihainen kuin ampiainen, sillä minulla oli hyvä tahti ja fiillis ennen kun tamma lähti, mutta ne hahatuivat säikähdyksen myötä.
No oli siitä kai jotain hyvääkin, nimittäin hevonen oli herkempi avuille. Kun vaihdoimme varikolla järjestystä, niin että kävin radan puolella pyörähtämässä, niin Anni oli jo menossa. Sille oli aikas pettymys, kun ohjasin sen takaisin varikolle. ^ ^

En ala rataa tässä enempää analisoimaan, vaan annan teidän katsoa ja sanoa mielipteenne. Pahoittelen että video loppuu kesken radan, sillä kännykästäni loppui akku. :/ No ensi kerran, koitan ladata sen täyteen. :)

Pisteet:120,5
Prosenttit: 63,4 %


Kommentti kommentista ja lukija lukijasta.

22 kommenttia:

 1. Tosi hyvin ratsastetut radat! Postausta oli tosi mielenkiintoista lukea, kun selitit tapahtumat hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Tipsu. ;) Kiva tietää, että olen kehittynyt postausksen kirjoittamisessa. :)

   Poista
 2. Kauan oot käyny Pikkupihlajassa? :)


  Milla / Waldgeistory

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän löytyy vastaus, Kaviolliset ratsuni- sivusta, mutta vastaan tähän nyt, että aloitin siellä vakituisesti 2010

   Poista
 3. Onko mahdollista saada siellä Losissa joku kuvaamaan radan et saisit videon blogin?

  VastaaPoista
 4. Moi, Oliko äidilläsi jotain vai jollain muulla jonka takia äitis joutui käymään sairaalassa?

  VastaaPoista
 5. Mutta onko kaikki nyt hyvin?

  VastaaPoista
 6. Niin siellä special olympics kisoissa muut urheilijat saataa tulla valmentajineen katsomaan tai siten jos uskallat jättää puhelimen tai kameran Voluntarille valmentaja on lukemassa sulle ohjelmaa joten hän ei taida voida kuvata ja toinen valmentaja on joko katsomossa muiden kanssa tai sitten sovitussa paikkassa muiden kanssa odottamassa. Jos muut katsomossa joku muu ratsastajista voi kuvata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siellä parin ratsastajan perhe mukana, katsomassa voin pyytää heitä kuvaamaan. :)

   Poista
  2. Mutta saattaa olla että niitä perheen jäseniä ei vältämättä edes nää siellää siellä ollaan näissä asioissa aika tarkkoja kerrotiinko siitä siellä leirillä pajulahdessa. itse kun olin siellä niin joudutiin odotamaan selasessa isossa huoneessa josta mentiin siten siihen pöytään johon meidät kerättiin. Mutta kanataa valmentajalta kysyä asiasta.

   Poista
  3. Äh, ai niin, voi venhä... no sitten täytyy vaan kysyä kaveria. :)

   Poista
 7. Tosi kivasti kirjoitettu pitkä postaus! :) oli kiva lukea pitkää postausta kerrankin, kaikki nykyään lyhentää vaan tekstejään, tai siltä vaikuttaa ainakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pituuta ei ole liikaa. Jotenkin musta aina tuntuu, että tekstiä on liikaa. :)

   Poista
 8. Tää oli mielenkiintonen postaus! Video tuomarin kommenteilla oli tosi kiva lisä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mimmi, sain tohon videoon idean Essiltä ja ajattelin kokeilla itsekin. :)

   Poista
 9. Kiva blogi ja kivoja kuvia. liityinkin lukijaksi. Minun blogini löytyy osoitteesta http://lillijahevoset.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Liityn ja kommaan takaisin. :)

   Poista
 10. Oot mun sankari! toivottavasti susta kuullaan ulkomaillakin.

  VastaaPoista
 11. niinpä. toivottavasti ja olet esimerkki monille muille.viimeksi minä menin Nooralla.olen aina tykännyt eläimistä.ne eivät arvostele.toisin kuin ihmiset.onko sua koskaan kiusattu koulussa? minua kiusattiin koulussa .

  VastaaPoista