sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Viikon 45. Ratsastukset + kuva kolmen kuukauden takaisen kisan palkinnosta.

Ma.

Maapuomeja

Maanantaina harjoittelimme ensin kevyttä istuntaa pitkillä sivuilla, käynnissä ja ravissa. Sitten menimme kolmen maapuomin yli käynnissä ja ravissa, molempiin suuntiin.

Sitten Tarja nosti yhden maa puomin kavaletiksi, jonka menimme myös käynnissä ja ravissa. Lopputunnista leikimme Peiliä. Se oli kivaa. Minä jäin ensiksi, sitten Eve.
Pe.

Maasta -käsittelyä ja ilman satulaa humputtelua.

Perjantaina sain, ensin juoksuttaa Paulia ja tehdä maasta käsittelyä ja lopuksi ratsastaa ilman satulaa. Se oli todella, todella kivaa. ^ ^

Ensin Tarja opasti mua ja näytti miten liinaa pidettiin ja juoksutti poikaa vähän, molempiin suuntiin. Ensin Ravissa, sitten laukassa. 

Sen jälkeen oli mun vuoro. No Pauli ravasi hyvin, mutta laukka ei tahtonut nousta joten Tarjan piti hieman avustaa, mutta kyllä se sitten nousi. 

Oikea suunta oli melkein yhtä hankala, kun poika kääntyi mua kohti, mutta sitten, Tarja näytti miten hevosen saa, jatkamaan matkaa ilman juoksutuspiiskaa.


Sitten harjoittelin maasta käsin juttuja, liinan kanssa. Kuten peruutusta, pysähtymistä käynnistä ja ravista. Peruutus oli hieman vaikea, mutta kyllä se siitä alkoi sujua. 

Myös pysähdystä piti treenata, kun poni pysähtyi vähän mun ohi ja sehän ei käy. Kun käynnissä alkoi sujua, Tarja komensi mut juoksemaan hetken aikaa ja pysähtymään kuin seinään. 

Edelleenkin poika tuli ohi, joten harjoittelin vielä vähän ja hetken päästä ravista pysähdykset alkoivat sujua.


Sitten kävelin 2 kierrosta, antaen hengityksen tasaantua ja sitten Tarja otti liinan, heitti mut pojan selkään, talutti mut keskelle maneesia. 

Ensin käveltiin pari kierosta, sitten nostin ravin, yrittäen olla jännittämättä, joka oli aluksi aika vaikeaa ja huojuin vähän Paulin selässä mutta en pudonnut. Onnistuin lopulta jotenkin rentoutua.

Laukkaa en uskaltanut nostaa, joka harmittaa ihan hurjasti koska kesällähän mä sain sen nostettua, ilman mitään ongelmaa, joten mikäs nyt on? Liian pitkä tauko? Vai maneesi? Luultavasti molemmat, mutta enköhän uskalla vielä joskus. 

Lopuksi, pääsin vielä kävelee ja ravailee uralla vapaana. Loppukäynnit sain tulla taluttamaan. 
Olen tyytyväinen, vaikka en uskaltanut nostaa, laukkaa tällä kertaa.


Kuten mä kerroin jo tossa aiemmin, niin osallistuin tossa kolme, kuuta takaperin yhdessä blogissa kisaan. 
Ja tässä on nyt kuva siitä palkinnosta..

Eikö olekkin komea ilmestys.
Mä pelkäsin aluksi, et toi riimun olisi liian iso Paulille, mut Ma kun kokeilin niin, se olikin saman kokoinen kun Paulin nykyinen hoitsuriimu. Ja sopii väriltään tosi hyvin poitsulle. Kiitos vielä kerran Mimmille. En osaa vain kylliksi kiittää tästä.

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä toi riimu hyvälle Paulin päässä! Onneksi oli sopiva :)

    VastaaPoista
  2. Sopii sille! se näyttää upealta!

    VastaaPoista