torstai 14. maaliskuuta 2013

Tuplaratsastus.Juu, olin keskiviikkona ratsastamassa vaihteeksi meidän -itse rauhallisuus, vaikka traktori tulisi maneesiin kesken tunnin- hevostammalla, Sennalla. Senna ei vähästä hätkähdä, tai ei oikeastaan mistään.
No itse tuntiin. Harjoittelin istuntaa ja pysähtymistä ja siinä olikin harjoittelemista, sillä Senna ei pysähdy, jos et istu sen selässä oikein ja osaa pyytää oikealla tavalla. Niin mäkin jouduin pyörimään keskiympyrällä ravissa ja koittaa saada Sennaa pysähtymään. Ei todellakaan ollut helppoa, mutta onnistuin mä lopulta pysäyttämään kolme kertaa. ^ ^  *on oikein ylpeä, Itsestään.*

Tässä kaksi kuva Sennasta.
Tunnin jälkeen, kun olin tullut takaisin taliin ja hoitanut Sennan hyvin, niin menin seuraavaksi hakemaan Jessin tavaroita. Sillä Tarja pyysi mua tulla liikuttamaan sitä, samaan aikaan kun se itse ratsasti Kialla. Mä olin aluksi, et kuulinko mä väärin? No sit mä sain varmuuden asiaan, kun Tarja toi Jessien varusteet sen boksin eteen. No ei muuta kun, harjaämpäriä hakemaan!

Jessi oli todella nätisti, eikä välittänyt, vaikka Kia menikin silloin tällöin, aika läheltä ohi, mitä nyt vähän luimisteli. Alkukäyntien ajan, tein voltteja, pysähdyksiä ja peruutuksia. Huomasin, muuten että mun pitäisi peruutella useammin, sillä peruutusvaihde, oli aluksi vähän hukassa, mutta kyllä se siitä sitten alkoi sujua, kun vähän harjoitteli.
Ravi nousi hyvin, ja kun olin ravaillut vähän molempiin suuntiin, niin aloin nostella laukkoja.
Mutta laukka ei tahtonut pysyä yllä, joten ensin lyhensin jalustimia ja otin sitten raipan, laukan pysyvyyden tueksi.
No olin juuri nostanut laukan, kun Jessi kompastui, mutta se korjasi asian nopeasti, heittäen takamustaan päästäkseen tasapainoon takaisin. Nojasin heti taakse, työntäen kättä eteen ja pysyin selässä. Kun Jess oli selvinnyt takaisin tasapainoon, niin siirsin heti raviin, säikähdyksen takia, mutta nostin seuraavalla pitkällä sivulla heti uudestaan. Muuta erikoista ei sitten tapahtunutkaan. Jesse toimi loppuajan hienosti ja ravasi loppuravit kauniisti. Tarja sanoi, että voin ratsastaa tuplat, silloin tällöin keskiviikoisin kun, jään iltatöihin talille ja jos jotakuta mulle tuttua ponia / heppaa täytyy liikuttaa. Jee!

Mutta nyt kävi niin, että unohdin kokonaan ottaa niitä kuvia, Dooriksesta hänen omassa, uudessa hienossa hoitoriimussaan, no ensi kerralla sitten. Ja huomenna sitten Harjuun, viikonloppu ratsastusleirille. Saa nähdä kenet tällä kertaa saan. Viimeksi sain tämän heposen:

Tinkeri wily.

1 kommentti:

  1. arvaas mitä? muuli osaa paimentaa lehmiä! se on siis ehkä vielä joskus kisoissa! olisko ideaa seuraaviin kisoihin?!

    VastaaPoista