Huittisten kesäleiri 2018 1/2

tiistai 11. syyskuuta 2018

Ensimmäinen leiripäivä

Su Iltapäivä tunti

Ritu.

Alkukäyntien jälkeen, otimme ohjat ja aloimme tekemään käynnissä askeleen pidennystä uralla, lyhyen sivun keskeltä pitkälle sivulle, ms. Ritu rikkoi aluksi raviin, mutta lopulta sain, sen pidenttämään ilman ravia todella kivasti. Ritua ahdisti, ihan hirveesti mäkäräiset, ja se ravistelin jatkuvasti päätään.


Teimme myös samalla tavalla ravissa. Sitten siirryimme käyntiin ja kävelimme hetken aikaa. Seuraavaksi aloimme, tekemään pohkeenväistöä käynissä vasemmalle uralle, siirryimme raviin ja teimme toiselle pitkälle sivulle voltin ja jatkoimme ravia toiselle pitkällä sivulla ja ennen kulmaa siirryimme käyntiin ja teimme jälleen pohkeenväistön.
Seuraavaksi pidimme käyntitauon ja sitten teimme jälleen, pohkeenväistön ravissa ja nostimme laukan ja laukkasimme suoraa uraa. Sama toiseen suuntaan. Ritu oli todella hieno.

Kuvat C tiia.Maanatai

Aamupäivä Tintti

Tänään ensi kertaa, Tintin selässä. Tamma oli todella ihana. Alkukäyntien jälkeen, otimme ohjat ja aloimme ravaamaan uralla ja tekemään joka kulmaan voltin molempiin suuntiin.
Sitten aloimme tulemaan keskihalkaisijalle ravissa ja L päädystä menimme joko vasemmalle tai oikealle. Tintti tuntui todella kivalta, se oli todella herkkä ja kiva. Kun piti siirtyä käyntiin, mun ei tarvinnut, muuta kun istua harjoitusraviin, niin parin askeleen jälkeen tamma oli jo käynnissä.
 Sitten jatkoimme samaa tehtävää mitä ravissa, mutta tällä kertaa nostimme laukan joko vasemmalle tai oikealle. Tintin laukka oli todella isoa ja pomppotavaa. Mutta kun vaan muistin istua ja nojata hieman taaksepäin, niin se meni hyvin. Voisin ratsastaa, tammaa  useamminkin. ^ ^
Iltapäivä tunti

Ripsu ❤

 Tänään menin Ripalla pitkästä aikaa.

Alkukäyntien jälkeen, otimme ohjat ja aloimme ravaamaan uralla, tehden molempiin päätyihin ympyrät. Sitten vaihdoimme suuntaa ja teimme saman toisen ympyröitä vasemmalle.


Sitten oli laukan vuoro, ensin jakaanuimme kahdelle pääty-ympyrälle, ajatuksena laukata mutta sitten laukkasimme kuitenkin uralla, vaan vasempaan kierrokseen.Tiistai. Aamupäivä.

Pixsel

Alkukäyntien jälkeen, otimme ohjat ja aloimme ravaamaan uralla, molempiin suuntiin ja sitten tulemaan, radan poikki leikkaa ja käänyimme, aina joko vasemmalle tai oikealle. Tunnista en ikävä kyllä löytänyt yhtään kuvaa. Joten joudutte tyytymään vanhoihin. :(

Sitten aloimme tekemään pääty-ympyrän L- päätyyn, että saisimme tilaa, tulemaan radan poikki. Pikseliä oli virtaa ja se "säikähti" pari kertaa, mut minä komensin sitä, menemään eteenpäin.


Sitten jatkoimme uraa, alkaen tehdä käynti- käynti siirtymiä kahden töttörön väliin, molempiin suuntiin. Seuraavaksi jatkoimme uraa ravissa.
.Seuraavaksi tulimme tallipäätyyn ympyrälle ja teimme ravi- laukka siirtymiä, niin että puoli ympyrää ravissa ja puolikas laukassa. Pixselillä löytyi vauhtia enemmän kuin tarpeeksi, jouduin jatkuvasti pidämään sitä tai vaihtamaan paikkaa. No eipähän tarvinnut käskeä ponia eteenpäin.

Sitten jatkoimme ympyrällä hetken ravia ja seuraavaksi jatkoimme koko ympyrän, laukassa. Jälleen kerran oli täysi työ, pitää poni poissa edellä menevän hännästä.

Sitten vaihdoimme suuntaa ja teimme jälleen, ensin täysi ympyrä ravissa, puoli ympyrää ravissa puolikas laukassa ja lopulta koko ympyrä laukassa. Pikseli oli todella hieno, vaikka vauhtia olikin vähän liikaa. ^ ^


Iltapäivä

Tikru

iltapäivällä, menin ilman satulaa Tikrulla. Oli sekin aikamoinen kokemus. Ponilla oli myös todella kivasti virtaa. Ja se liikkui kivasti eteen, jos pyysin liikaa, niin se oli jo ravissa. ^ ^ ❤

Kävelimme uraa, tehden pysähdyksiä omaan tahtiin, Tikru oli super. Sitten aloimme kiertämään molemmilla pitkällä sivulla olevia töttöröitä. Oikealla puolella, olevat törpöt olivat enemmän hajallaan kun taas vasemmalla ne olivat peräkkäin jonossa. Tikru kaatoi vain kerran yhden törpön. ^ _ ^
Pujottelimme ensin käynissä pari kertaa, sitten ravissa. Tikrun ravi oli aivan sanonkuvaamattoman ihanan pehmeä istua. Vaihdoimme suuntaa koko rata leikkaalla ja pujottelimme törpöt toiseen suuntaan. Sitten halukkaat saivat kokeilla yhden sivun laukkaa. Tottakai minä haluaisin kokeilla Tikrulla laukata.

Vanha poika oikein innostui, kun sai laukata koko pitkän sivun. Ponin laukassa oli helppo istua. Sitten vaihdoimme suuntaa ja pujottelimme törpöt ja laukkasimme toiseen suuntaan. Lopuksi leikimme peiliä. Tunti oli todella kiva.

Anteeksi kun tämän julkaisemisessa kesti, ja anteeksi myös ratsastuskuvien laadusta.

 seuraavassa osa on kuvapostauas, koska en enää muista mitä teimme. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti