Ensimmäinen tunti karvikissa. 13.9

perjantai 14. syyskuuta 2018


Olin esimmäisellä tunnilla Karvikissa. Menin Lipton- nimisellä Welsh Cobilla. 
Lipton oli todella herkkä ratsastaa, joka oli hyvä asia, ettei tarvinnut kuluttaa kaikkia voimia siihen, että olisin joutunut pyytämään sitä eteenpäin jatkuvasti.


Alkukäyntien jälkeen otimme ohjat, alkaen tekemään randomisti pysähdyksiä uralle. Lipton pysähtyi todella kivasti ja malttoi myös seistä. Sitten aloimme ravaamaan uraa pitkin. 

Lipton siirtyi herkästi raviin ja sen kevyt ravi oli aikas isoa, sain keventää tosissani.
Parin kierroksen jälkeen, vaihdoimme suuntaa ja aloimme istua harjoitusravissa. Täytyy myöntää että Liptonin harjoitusravi, oli todella "haastavaa" istua, näin kauniisti sanottuna.


Sitten jakaanuimme 2. pääty-ympyrälle, laukkaamaan. Lipton nosti laukan todella kivasti, vaikka . Laukan istumisessa oli myös omat haasteensa, sillä se oli melkein yhtä Isoa kuin Havannalla. Mutta jos opin istumaan Havannan selässä, niin Lipton ei pitäisi olla ongelma. ^ ^

Laukan ylläpito oli myös haasteellista, mutta kyllä se siitä alkoi sujua, kun vaan muisti istua. Vaihdoimme myös suuntaan ja teimme saman toiseen suuntaan. Toiseen suuntaan laukka ei meinannut pysyä yllä.

Sitten aloitimme rataharjoitukset. Omalla vuorolla sähelsin aivan tarpeettomasti, tehden muutaman virheen. Kuten esim, olin unohtaa ratsastettavan tien, nostin väärän laukan, molempiin suuntiin koska  olin asettanut pojan epähuomiossa ulospäin. No onneksi se oli vaan harjoitus. Ensi viikolla paremmin.

Mitäs piditte tästä postauksesta? Oliko tarpeesi kuvia ja tekstiä?

2 kommenttia:

 1. Onpa mukava, kun olet löytänyt uuden tallin, missä harrastaa! Hieno homma. Toivottavasti tykkäät! :)
  Jäin kaipaamaan hieman lisää tekstiä, mutta kuvia oli kyllä mukavan paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kivasta kommentista. Kyllä minä siellä viihdyn. Tiedän kyllä että tekstiä on liian vähän, mutta en ole pitkään aikaan kirjoittanut mitään, joten olen hieman ruosteessa sen suhteen, mutta eiköhän se tästä pikkuhiljaa.

   Poista