24.7 Välekillä ilman satulaa ja suitsia ratsastus ja raspaus.

perjantai 18. elokuuta 2017


Tiistaina menin pitkästä aikaa ratsastamaan Välekillä. Tällä kertaa sain kokeilla ratsastaa pojalla ilman satulaa ja jopa ilman kuolaimia, menin pelkällä riimulla ja ohjilla.

Kaikki kuvat (C) Anna.

Aluksi kävelin molemmat suunnat, tehden voltteja ja pysähdyksiä.

Anna laittoi yhden kavaletin, joka menin ensin käynnissä, sitten myös ravissa pääty-ympyrän kumpaankin päätyyn. Sitten oli laukan vuoro.
Ensin tein käynnissä siirtymän toisen pitkän sivun keskelle, jatkoin ravia tehden päätyyn ympyrän. Sen jälkeen nostin laukan ja tulin kavaletin laukassa.

Tulin näin muutaman kerran ja sitten A sanoi että jatka vaan laukkaa, joten jätin pääty-ympyrät ja käyntisiirtymän pois. Tulin estettä pari kertaa laukassa.

Muutaman kerran jälkeen vaihdoin suuntaa ja tein saman jutun. Sitten A korotti kavalettia ja tulin sitä isompana molemmista suunnista. Välksy pysyi yllättävän hyvin käsissä ja loppupeleissä en muistanutkaan edes, ettei sillä ollut kuolaimia.

Kuno olin juuri käynyt vaihtamassa saappat lenkkareihin, riisua turviksen, ja alkanut taluttaa loppukäynnit, luulen, eläinlääkäri tulevan kohta. Mutta ell myöhästyi, joten Anna punttasi minut takaisin selkään, sanoen että saisin laukata ja ravailla vielä hetken.

No lopulta eläinlääkäri saapui raspaamaan hevosten hampaat ja rokottamaan ne siinä samalla. Annan kaverin hevonen käsiteltiin ensin, sitten oli Välekin vuoro.


Poika ei välittänyt rauhoituspiikistä, sain auttaa pitämään poikaa paikoillaan, ja laittamaan sille kitaraudan ja tuen pään alle. Laitoin vain raudan remmin kiinni ja pidin sen päätä telineellä. Oli kyllä mielenkiintoinen kokemus nähdä ihan läheltä eläinlääkärin toimintaa ja raspausta, sillä en ole koskaan aiemmin päässyt sitä livenä seuraamaan. Sain kurkata myös Välekin suuhun.

Sitten hevoset jätettiin talliin heräämään ja kävimme putsaamassa niiden tarhat sillä aikaa. Minä siivosin Annan kaverin hevosen tarhan ja sitten kävimme hakemassa hevoset ulos. Anna siivosi sen jälkeen Välekin tarhan.

Välekin kuva (c) minä ja siivouskuva (c) Anna


Tämmöinen postaus tällä kertaa. Kertokaa mitä piditte ja mitkä kuvat olivat suosikkeja.

Kommentti kommentista.

14 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia!

  viisiaskellajia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Hienoa löysit kuvat :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ne oli mun roskakorissa. onneksi en ollut tyhjentänyt sitä.

   Poista
 3. Ompas ihanan näköinen heppa :3 sun istunta näyttää tosi hyvältä vaikka meey ilman satulaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Repe Välksy on kyllä komea. Mun oma valkukin sanoo samaa, että mulla on parempi ryhti, ilman satulaa. ^ ^

   Poista
 4. Tosi kiva, hiukan erillainen postaus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Anna, mukavaa että tykkäsit. :)

   Poista
 5. minä olen täällä vain tänään ja vain vierailevana tähtenä.
  eilen menin Varsalla.se on jo iso poika .muistuttaa aika paljon äitiään.se meni hienosti.

  VastaaPoista
 6. Esittelyssä pikkiksen hevosia osa 6 /10: Loistawa Varsa.
  Varsa on tallin oma kasvatti.se on syntynyt 2011.se on tallin tuntihevosen jälkeläinen.ihana suomenheppa.

  VastaaPoista
 7. Wau, pääsisipä itsekin ratsastamaan pelkillä päitsillä! Teillä näyttää sujuneen kyllä tosi hienosti ja Välek on tosi rennon ja tyytyväisen näköinen :)

  VastaaPoista
 8. ihania kuvia! sä olet taitava! toi hevonen on myös upea. tätä on ennenkin kysytty mut kysyn vielä kerran: kannattasko tehdä oma blogi, kuvia ja videoita kun on vaikka millä mitalla?! kiitos jo etukäteen vastauksesta..sulla on hieno palsta, hyvä että jatkoit.ja tee ihmeessä lisää videoita!

  VastaaPoista