Mielipide postaus: hevonen vs liikenne.

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Tämä on varmasti aina ja ikuisesti asia josta kaikki hevosihmiset ovat yhtämielisesti samaa mieltä. (Kuvat ovat kuvitus kuvia, eivätkä litiy muuten tekstiin.)

Itsellä ei ole onneksi koskaan tullut tälläisiä tilanteita, mutta ikävä kyllä näitä saa lukea lehdistä ja netistä aivan liian usein, kuinka ihmisten välinpitämättömyys liikenteessä liikuvia ratsukoita kohtaan on aiheuttanut monia läheltäpiti tilanteita ja joskus jopa ihan jommankumman, vakavan loukaantumisen tai kuoleman.
Miksi suurin osa autoilijoista on täysiä idiootteja, eivätkä ymmärtää hidastaa pyydettäessä. Miksi pitää olla niin kiire että pitää vaarantaa, oman että selässä/kärryillä olevan ihmisen että eläimen terveys?
Monet syytävät ratsastajia, siitä että he eivät hillitse hevosta, mutta miten hillitset noin 500 kilon eläintä jos se säikähtää ihan kunnolla ja puree kuolaimeen, niin että et pysty pysty kunnolla vaikuttamaan siihen? Tai ei suostu liikumaan eteenpäin, vaan suuntaa ylös?!
Hevonen on kuitenkin saaliseläin, mutta jos se ei pääse pakoon se puolustautuu potkimalla ja puremalla tai sitten se nousee takajalloilleen.

Tälläistä tekstiä voi syntyä vain keskellä yötä, yhden muiden mielestä "hauskan" videon katselemisen jälkeen.

14 kommenttia:

 1. Täysin samaa mieltä kanssasi. Jotkut ihmiset tuntuvat pitävän vaaratilannetta hauskana :o. Oletko muuten itse kärryillä kuvissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen, paitsi tuossa ekassa olen vain kyydissä. :)

   Poista
 2. Hyvää pohdintaa. Itse ratsastan lähes kokonaan liikenteen seassa ja siksi minulla onkin aina kypäräkamera päässä poistuessani pihasta. Totta, että kamera ei pelasta henkiä, mutta jos joku autoilija käyttäytyy törkeästi, tallentaa se kaiken videolle ja syyllinen saadaan kiinni. Ihmeen hienosti ihmiset osaavat yleensä käyttäytyä liikenteessä ja käyttädyn myös itse fiksusti hevosten kanssa, kiitän, morjestan ja annan tietä ajoneuvoille, sekä tervehdin jalankulkijoita, pyöräilijöitä, koiranulkoiluttajia jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, kypäräkanera on kyllä hyvä olla liikenteessä. :)

   Poista
 3. Olen täysin samaa mieltä kanssasi!Kun olin maastovaelluksella ja yksi auto tuli ja hevonen säikähti ja lähti pakoon kaverini selässä:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Voi ei! kävikö sun kaverille mitään, pysyikö se selässä? Hurjia tuollaiset jutut. :/

   Poista
  2. Pysyi selässä eikä käynyt mitään onneksi!

   Poista
 4. Hyvä teksti! Olen kanssasi täysin samaa mieltä.

  Moni autoilija on valitettavasti todella ajattelematon, mikä on aiheuttanut oikeita vaaratilanteita. Ei onneksi omalle kohdalle, mutta muille. Waltsu on sen verran maasto -ja liikennevarma, ettei se välitä. Mutta valitettavasti kaikki (etenkään nuoret) hevoset eivät ole. Tosin nykyisen tallin lähistöllä esim. autoilijat ovat aivan toista luokkaa, kuin muiden tallien lähistöllä. He hidastavat ja moikkailevat, johtunee tosin varmaan siitä, että tämä Nuppulinna on sen verran pieni paikka, että ns. kaikki tuntevat kaikki.

  VastaaPoista
 5. Tietämättömyys ja ajattelemattomuus on tämänkin jutun ytimessä :/ vaikka kuinka näytettäisiin käsimerkein jopa stoppia niin ei vaan mene jakeluun... ärsyttävää!
  Hienosti kirjoitit omia ajatuksiasi, kiva ja vähän erilainen postaus! :)

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvä tekstiä . Itseläkin on käynyt samat kysymykset mielessä :)

  VastaaPoista
 7. tietämättömyyttä ja ajattelemattomuutta.moni onnettomuus on siitä johtunut.kauhein nimi hevosella oli Tolppa.mutta nyt asiaan: liikenteessä on kaikenlaista porukkaa.sen jo itse olen todennut.ikävä kyllä.tänään viimeksi.

  VastaaPoista
 8. Tintti oli kiva.aika hassua.hevonen ja ratsastaja Tintti!

  VastaaPoista
 9. kaikki ei viitsi noudattaa sääntöjä, tämä on nähty. ikävä kyllä. ei sais niille antaa ajokorttia.

  VastaaPoista