Kisa viikonloppu 15-17.4 Huittinen

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Kirjoitettu 18-19.4

Olin viime viikonlopulla Huittisten kisoissa. Heräsin perjantaina vähän ennen puolta seitsemää, jollon mun olisi kuulunut herätä. No sitten, alas sängystä ja vaihtamaan vaatteet ja pakkaamaan loppuun.
Sitten menin aamupalalle, otin aamulääkeet ja söin aamupalan. Seuraavaksi aloin viemään kamppeita autoon. Luulin että menisimme matka-autolla ja pakkasin tavarat sinne, kun sitten kuuliin että menemme pikkuautolla, joudin raahaamaan tavarat toiseen autoon. ^ ^
No kun kaikki oli valmista, niin lähdimme matkaan. Pysähdyimme Humppilassa syömään ja ostoksille.
Sitten jatkoimme matkaa.
Olimme perillä josskus ennen kolmea ja mulla oli kolmelta tunti Sannilla. Jännitin hieman, koska tiedän että Sanni saattaa "säikkyä" varsinkin maneesissa.
Kuvituskuva. Sanni ja minä 2014 kesäleirillä
Alkukäyntien jälkeen, otimme ohjat ja aloimme ravailemaan uraa pitkin ja teimme päätyihn ympyrät. Sitten otimme tehtävään laukan, tehtävä ei muuten muuttunut, paitsi askel-lajit vaihtuivat. Ravia suoraa uraa ja päätyihin nostetiin ympyrälle laukka. Sai tehdä ensin puolikaan ympyrän ja kun tuntui että pystyi, niin teki kokonaisen.

Aluksi arkailin, mutta ensimmäiset laukan nostettuani, jännitys haihtui ja laukkailin innoissani. Loppuravit teimme uraa pitkin ja pääty-ympyröillä.


Illalla meillä oli disko, kuuneltiin hyvä musaa, jammailtiin ja laulettiin sen tahtiin. Oli siellä myös muutama hidaskin. :)
Lauantaina aamupäivällä sain uuden ponituttavuuden, Pixselin Pixseli on 8wee, Eestin ratsuponi..
Olen aina haaveillut, että pääsisin Pixsun selkään ja vihdoin se toteutui. Siis aivan ylisuloinen tapaus.
Kuva (c) Tiia Lehonen
Kuva (c) Tiia Lehonen
Tunnilla teimme alkukäyntien jälkeen itsenäisesti pysähdyksiä suoralla uralla ja kulmavoltteja. Ensin käynnissä, sitten myös ravissa, lisäten pääty-ympyrät mukaan.
Laukassa teimme samaa kuin Pe. Ravia pitkät sivut ja päätyihin nostetiin ympyrälle laukka. Loppuravit myös samalla tavalla kuin Pe

Iltapäivällä alkuverkkasimme ensin ravissa koko maneesin kokoisella kahdeksikolla, muuten verrytelimme samalla tavalla kuin aamulla, samoin laukkaverkkassa
Laukkojen jälkeen teimme tervehdysharjoituksia, ratsastimme keskellä olevien keilojen välistä, hakien suoraa linjaa ja kaikki kääntyivät vastakaiseen suuntan, kun edellä ratsastava  Ensin käynnissä, sitten ravissa. Ratsastimme ilman pysähyksiä, sitten aloimme ottaa pysähdyksiä mukaan käynnin kautta.
Minä koitin keskittyä kiireetömyyteen tervehdyksessä ja pysähdyksestä lähtemiseen. Onnistuin omasta mielestä ihan hyvin.
Lopuksi jokainen teki oman radan, oma oli muuten hyvä, mutta Pixsu oli kuulemma hieman hidas ja sain ohjeeksi ottaa Su raipan. Omasta mielestä poni oli ihan hyvä. <3

Illalla pääsin tyttöjen kanssa puulämmitäiseen saunaan, teki hyvää.
Saunaan menossa
Sunnutaina heräsin jo ennen seitsemää, mutta makoilin sängyssää puoli seitsemään, asti jolloin mun herätys alkoi soimaan ja Sitten kaverin kanssa, puetiin päivävaateet ylle, jonka jälkeen pakkailtiin hieman jo valmiiksi kamoja.
Aamu oli harmaa ja sateinen, mutta kirkastui onneksi.
Huomasin että mulla vuoti nenä ja oli muutenkin hieman flunssanen olo, mutta korotin astmalääkeen heti kahteen, joten se helpotti aikas pian. Kahdeksalta menimme aamupalalle.
Mun kämpiselle oli noussut aamulla lämpö, ja se joutui lähtemään kotiin, omien henkoht.syiden takia, joita en avaa täällä. Harmitus oli suuri ja molemminpuolinen. :'( :'/

Lähtölistaan oli tullut, aikataulu muutoksia. Ensin verkkani olisi ollut, vasta klo 13.20 mutta sitten se oli aikaistettu ja se olikin jo 12.35


No olin yhden mun toisen kaverin, kanssa tallissa jo hyvissä ajoin ja autoimme hevosten kuntoon laitossa. Minulla oli kisavaateet, paitsi takki jo päällä, mutta arkivaateiden alla, etteivät ne likaantuisi tallihommassa.

Kun olimme tallissa valmiit, kävimme syömässä ja kävin laittatamassa mun kisakampauksen yhdellä kaverilla kuntoon. Sitten menin takaisin talliin, saappaat, kisahanskat ja kypärä mukanani. Kisatakki oli turvassa ratsastusliivin alla. Aloimme hiljalleen laittaa kisaponejamme ja itseämme kuntoon.
Ei kyllä ihan valmiiksi, mutta harjamisen ja kavioiden puhdistuksen kyllä tein. Harjaa en laittanut mitenkään. Sain tietää että aikataulu myöhästyisi ainakin tunnilla, no ei tulisi ainakaan kiire laittamamisessa.
Kun kello tuli niin paljon että kohta tulisi lähtö, niin laittoin sekä itseni että Pixselin valmiiksi ja odotimme kaverin kanssa lähtömerkkiä. Lopulta lähdimme ylös, verkka maneesiin jossa saimme luvan nousta jo satulaan. Kun kaikki laukka luokkat olivst paikoilla, saimme alkaa verrytelemmään ravissa. Pixsel tuntui todella hyvältä, ei pahemmin kiihdytellyt vaikka minulla oli pieni esteraippa kädessä.

Pari kertaa poika sai sätkyt kun, opettaja vaihtoi pakkaa oven edestä, mutta sain sen rauhoittumaan nopeasti. emme laukaneet ollenkaan vaan, verryttelimme vain ravissa ja säästimme laukat kisamaneesiin.

Koitin saada poni rennoksi ja onnistuin välillä, saamaan ponin rentotumaan ja laskemaan päätään alas, varsinkin viimeisissä raveissa Pix oli todella kiva. <3
Kisamaneesissa ravailimme hetken, kunnes saimme luvan laukata, no siitähän ei sitten tullut mitään kun osa käveli, osa ravaili ja osa yritti parhaansa mukaan laukata. Lopulta yksi ihminen otti ohjat ja pyysi kaikki muut toiseen päätyyn kävelenään ja yksi tai 2 ratsukkoa laukkasi toisessä päädyssä.
Piksu oli todella hieno, mitä nyt kiihdytykset otti tuomarin päädyssä, mutta ei se haitannut. Sama homma toiseen suuntaan, Pixsu jännitti tuomaripäätyä aikas paljon, joten tein siitä sille kivan, taivuttamalla kunnolla sisälle ja rapsuttaen ulkokädellä samaan aikaan. Lopuksi se ei ollut ponille mikään ongelma. :)
Ennen radan aloittamista, näytin molemat päädyt ponille, varsinkin hurjan tuomarointipäädyssä tein kolme päätympyrää, käynissä, ravissa jollon poni yritti lähteä laukaan, mutta ei sen kummemmin sählännyt ja lopuksi laukassa.

Rata meni ihan hyvin, tervehdyksessä oli alussa pientä kiemurtelua, mutta sain sen aika nopeasti loppumaan ja onnistuin tulemaan kohtuu suoraan.

Tervehdys oli tulla vinoon mutta sain senkin korjattua. Poni maltoi seistä hyvin ja itse en pitänyt kiirettä tervehdyksen kanssa. :) Loppujen lopuksi rata meni paremmin kuin odotin. :)
Lopputulos oli 142.5 pistettä ja 67.86 % ja luokan voitto! Mä liikutuin oikein kunnolla kun tajusin voittaneei, sillä en mä ihan ensimmäistä sijaa odottanut.

Kaiken kaikkiaan onnistunut viikonloppu. :)

Tässä vielä Pe ja La videot. Su ei tullut oikein materiaalia, joten jätän sen pois. :/ Mutta kuvathan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa?

Perjantain

Lauantain.

¨

Mites teidän viikonloppu on mennyt? Oliko teillä kisoja, vai onko vasta tulossa? Löytyykö lemppikuvia?

21 kommenttia:

 1. Vau! Tosi kiva postaus, jaksoin lukea kokonaan ja mielenkiintoinen oli! Ihanat sä ja Pixsel. <3 Mukava, kun postaus oli näin iso ja kattava, kuvia löytyi! :D
  Voi ei, onko sulla astma? :( Mä oon allerginen hevosille ja kissoille, mutta onneks se ei häiritse, enkä enää käytä edes mitään lääkkeitä... Aika hyvin oon siedättynyt. :)
  Kyllä se voitto meni oikeaan paikkaan, sä oot taitava ratsastaja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Elina ja kiva että jaksoit lukea loppuun. Pixsel on vaan niin söde. :) <3 Kiva että postauksen koko mielyttää. Juu mulla on astma. (Itse olen ollut aiemmin niin vahvasti kissoillr allerginen, että en ole kestänyt kun ehkä puoli tuntia jos sitäkään, edes samassa talossa missä on kissoja.) Kiitos, vaikka heikommat tulokset mä nyt sain, kun viime kotikisoissa. :) Mutta olen kyllä Pixsuun todella tyytyväinen ja ylpeä, se on todella fiksu vauveli. :)

   Poista
 2. kiva postaus ja ihanasti kuvia, vaikea valita yhtä lempparia :) ja onnea voitosta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista ja onnitelusta. Kiva että postaus miellytti.

   Poista
 3. Hyvä postaus! Oli kiva kun kuviakin oli paljon :) + Onnea voitosta c:

  VastaaPoista
 4. Vau, tosi kiva ja hyvin toteutettu postaus! Onnittelut voitosta teille! :)

  VastaaPoista
 5. En olekaan tajunnut, miten paljon olet kehittynyt sinä aikana, kun olen sun blogia seuraillut! Postaus oli todella hyvin toteutettu ja runsaat kuvat elävöittivät tekstiä hyvin. Onnittelut vielä voitosta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Venla, miten ihana kommentti! Siis mä melkein liikutuin. Kiios todella paljon.

   Poista
 6. Nätti heppa ja kiva postaus.

  VastaaPoista
 7. Kiinnostava postaus ja hyvät kuvat! Onnittelut voitosta! :)

  VastaaPoista
 8. Onnea!!Minulla oli sunnuntaina estekisat ja tulin kolmanneksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja onnea sullekin hyvin menneistä kisoja.

   Poista
 9. Tosi kiva postaus ja onnittelut voitosta! :)

  http://lamminverinenunelma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. kivoja kuvia! oot taitava! olin aikoinani hyvinkään tallilla työharjoittelussa.minä esim.mutsasin aitauksia, talutin yhtä hevosta, yms.ja olen ollut heppateatterissa .myös walonan tilalla olen käynyt.

  VastaaPoista
 11. upeita kuvia. sä teet niitä aina!

  VastaaPoista