Vuoden 2015 kisakauden avaus!

torstai 5. helmikuuta 2015

Kuten osikko sanoo...

Perjantai

Hei taas ihanat lukijani/kommentoijani. Nyt kerron teille viime viikolpoun kisoista. Eli siis me lähdetiin Perjantaina noin kymmeneltä kotoa ja pysähdytiin matkan varella Humppilassa syömässä ja ostoksilla.

Saavuimme Huittisiin, isä parkeerasui asuntoautomme ja minä hyppäsin ulos Texsin kanssa. Sitten annoin Texsin äidille ja löähdin selvittämään, missä asuisin. No paikka selvisi ja kävin hakemassa tavarani ja vien ne asunnolle, mutta ovi olikin lukossa. No tavarat maahan ja alas pyytämään jonkun avaamaan.

Pääsin sisälle ja valitsin itselleni ja kaverilleni perimmäisen huoneen. Valitsin sängyn ja aloin jo hieman purkamaan tavaroitani, kaapiin ja lipastonlaatikkoon.


Tuntini alkoi puoli kolme, meni Farinellillä. Se on todella kiva, mutta ääniherkkä tamma, ja siksi sille alitetaan aina maneesilla pumppulia korviin. Tunti itse meni super hyvin.
Minä ja Farinelli viime kesänä.
Alkutunnista käynissä ja ravissa molempiin suuntiin kulmavoltteja ja sitten siirryimme C: hen pääty-ympyrälle, ensin ravaamaan sitte laukaamaan. Minulla oli ensin tilan puuttetta, mutta lopulta löysin hyvän paikan. Sitten siiryimme raviin, avasimme ympyrän suoralle uralle, jatkaen hetken suoralla ja teimme pääty-ympyrän toiseen suuntaan.
Sitten jatkoimme uraa, alkaen tulla keskihalkaisijalle, käynissä ja ravissa ilma pysähdystä, vaihtaen aina eri suuntaan kun edelltä ratsatava. Sen jälkeen ravasimme vielä hetken uralla vaihtaen suunan, siirryimme käyntiin ja kävelimme pitkin ohjin pari kierrosta ja käännyimme kaartoon.Launatai

Lauantain aamutunnilla menin ensikertaa Kamalla alias Kamulla. Olen aina haaveillut, että saisin ratsataa sillä ja nyt K täytti toiveeni. Harjoittelimme laukka 1:stä. Kama oli herkkä ja kun pyysin ravissa hieman eteen, niin Kamu vastasi välittömästi ja Kampsun laukka on jotain niin kivaa.
Maasta katsottuna se näytti aikas reipaalta, mutta selästä se oli ihan normaalia. :) Laukkaohjelma meni todella hyvin. Tunnilta ei ikävä kyllä ole kuvia, kun kameran akku loppui ja se piti viedä latautumaan.
Tunnille pääsyä odotamssa.

Iltapäivän tunnilla menin Sannilla. Olimme vanhassa maneesissa, ja mua jännitti ihan hurjasti, koska maneesin katolla oli lunta ja Sanni oli säikky. No onneksi lumet pysyivät katolla koko tunnin ja pystyin keskittymään. Aloitimme keski-ympyrällä käynissä, ja sitten jatkoimme uraa oikealle, näyttäen ratsuillemme nurkat ja lähdimme ravaamaan. tehden kulmiin voltit.
Sanni toimi muuten hyvin mutta oikeaa kierrokseen, se ei tahtonut mennä, toiseen ovipäädyn nurkaan, jouduin taisteleman sen kanssa aina vasemassa kierroksessa, oikea ei ollut mitenkään suuri ongelma.

Sen jälkeen jatkoimme, uralla tehden parin askeleen käyntiin siirtymiset, aina molempien pitkien sivujen keskellä. Teimme seuraavaksi, niin että ravasimme päädyt ja laukkasimme pitkät sivut, jonka jälkeen jakaanuimme kahdelle pääty-ympyrälle, laukaten aina toisen puolen ja toisen ravasimme ja lopuksi
laukkasimme myös koko ympyrän.

Viime kesältä.
Sitten jatkoimme ravia pari kierrosta, siirryimme käyntiin ja sitten yksi ratsukko jäi suorittamaan rataa ja kolme muutta, menivät nurkiin odotamaan, omaa vuoroa. Treenasin laukka 2:sta.


Kun tuli minun ja Sannin vuoro, päätin pelata varman päälle ja ravata ohjelman läpi. Tiedän se oli hölmöä, ja Sanni olisi käyttäytynyt ihan hyvin, mutta minä en vain osannut luottaa siihen.
No tulin alkutervehdykseen ja luultavasti olin itse hieman vino, sillä Santsi pukkesi oikealle ja päätin tehdä tervehdyksen uudestaan, no poni vikuroi edelleen.
Olin jo valmis antamaan perkisi, mutta päätin yritää vielä kerran ja jos siaisn sen seisomaan edes hetken paikoilaan, niin jatkaisin rataa. Kolmas kerta toden sanoo.

No rata itsesään meni muuten hyvin mutta lähdin kerran väärään suuntaan. ^ ^' Pikku vika.
Sitten kun kaikki olivat ratsastaneet radan kerran läpi, niin siirryimme uralle ravaamaan loppu ravit, molempiin suuntiin. Sitten viellä loppukäynnit ja kaartoon.

Sunnutai


Sunnutaina heräsin ja pakkasin suurimman osan tavaroista jo valmiiksi, puin kisavaatteet paitsi, takin päälle ja lähdin alas aamupalalle. Otin lautasellisen riisimuroja ja sämpylän. :)
Ruuan jälkeen menin katsomaan tallista ketä olisi tuleva kisaratsuni. Se oli Matti, ei olisi paremmin voinut mennä. Matti on tasainen, ei säiky juuri mistään ja olen mennyt sillä montakertaa leirillä, mutta en vielä kertaamaan kisoissa.
No Sitten hain ratsatuskampeeni jo valmiiksi Matin karsinana eteen ja yritin alkaa laitamaan sille kisaharjaa mutta olisin tarvinnut siihen tuolia, enkä viitsinyt ottaa riskiä että poika saisi sätkyt, joten pyysin kaveriani avuksi, hän lupasi laitaa Matin harjan ja minä pääsin auttamaan huonekavereiani ja toista kaveriani, heidän ratsujensa harjan laitossa.

Laitoin toisen kaverin ponille, letit ja toisen suokille verkkoharjan. :) Siitä tuli ehkä paras verkko minkä ole tähän menessä tehnyt. Harmi vaan että en muistanut otaa siitä kuvaa.
Kisat menivät paremmin kun olisin odotanutkaan. tulin nimittäin molemmissa laukkaluokissa toiseksi. Ei hullumpi suoritus näin kisakauden avajaikseksi, vai mitä?Mitäs pidätte kisakauden avauksestani? Olin itse ainakin hyvin yllättynyt, tupla toisesta sijastani. :) Miten teidän kisakausi on lähtenyt käyntiin?

8 kommenttia:

 1. Vau, hyvä Jenny! Teillä taisi mennä todella hyvin!
  Itse en vielä ole päässyt aloittamaan kisakautta, mutta ehkä sitten vähän myöhemmin. :)

  Ps. Oot kehittynyt kamalasti kirjoittamisessa! Tää oli tosi hyvä postaus ja kiva lukea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mimmi. Niinhän sitä sanotaan, että kirjotaminen kehityy vain kirjottamalla. ;)

   Poista
 2. Vau, hieno kisakauden avaus :) Itse en ole enää vuosiin kilpaillut ollenkaan - maastokävely sopii mun päälle paremmin :D

  VastaaPoista
 3. Moi, Mä en oo enään jurikaan ratsastuksessa kilpaillu käyn kuitenkin ratsastamassa kerran viikkossa. Eli oon nyt ollu siinä uinin SO-rthmässä. yksinne Los Angelesiin lähtevä uimari asuu tossa mun naapurissa.

  Koska vastaat niihin kysymyksiin?

  VastaaPoista
 4. Anni on ihana. se on suloinen. tiesitkö että Eve on hoitanut Annia?

  VastaaPoista