17.2 -15 Ratatreeniä ponipojan kanssa ja vierailija....

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Jep arvauksia saa heitllä...
No ehkäpä minä säästän aivotyöltä nyt tällä kertaa. Eli siis Vierailija oli Elämini Valttikortti-blogin kirjoitaja Mimmi! Oltiin pitkää puhuttu siiträ että voisin, joskus ensi kesänä mennä käymään katsomaa Ässää ja seuraavassa hetkessä, sain idean. Mimmihän voisi tuulla sitä ennen, katsomaan minua ja Paulia. Itse tunnista ei ole pahemmin kuvia, koska meidän maneesi on mikä on.... varsinkin pilvisellä säällä... :-/

Postauksen kuvat (c) Mimmi.
Mimmi on todella, ihana persoona, tulimme heti juttuun. :) Paulikin taisi tykästyä, Mimmiin ja tunne taisi olla molemmin puolinen. Ikävä kyllä, unhdin ottaa noista kahdesta kuvan, mutta ensi kerralla sitten.
Eli siis kuten otsikko sanoo, harjoittelin ponilla uutta laukkaohjelmaa. Olen harjoitellut sitä vasta 2 kertaa ja kahdella eri hevosella, vaihtelevalla menestyksellä. :) No tällä kertaa teimme valkun kanssa niin että, harjoittelimme rataa yhdessä ratsain.
Eli siis, valkku ratsasti edellä, minä meni perässä. Ja systeemi toi aikas hyvin. Pystyin keskittymään paremnmin teihin ja omaan ratsatukseen, kun poni ei päässyt hussuttumaan alta pois.
Alkuun tein pikaisen verkan. Ensin käynissä pyysin Paulilta aktiivista käyntiä ja taipumaan kulmiin. Tein myös voltteja kulmiin ja suunanmuutoksia.

Ravissa tein isoa kahdeksikkoa, koko maneesin ympäri. Sitten jäin A:han pääty-ympyrälle, Valkun kanssa ja nostin yritin nostaa oikean laukan, mutta siitä ei tullut yhtään mitään tein selvästikin likaa yhdellä kertaa ja poni vaan juoksi kiitoravia alta. Pieniä laukkapätkiä sain kyllä, mutta en sen enempää, joihin olin kyllä ihan tyytyväinen.
No vaihdetiin suuntaa ja kun Sanni nosti laukan, Pauli nosti sen perään. :) Lopulta kokeilimme vielä mun vaikeaa suuntaan ja sain laukan nostettua ja pidettyä yllä, puolikaan ympyrän verran, johon lopetimme ja aloimme treenata rataa. Se meni muuten hyvin mutta, en saanut nostettua ensimmäisellä kerralla oikeaa laukkaa, joten me kiidetiin laukkakohta, ravissa Sannin ja Tarjan perässä. muuten esimmäinen kerta meni suht hyvin.

Toinen kerta sujui paremmin, vaikka en saanut ytaaskaan vasenta laukaa nostettua. Mutta muuten tunti meni aika hyvin. Poni oli elementissään ja Valkku kehui ratsastusteitäni. :) Tähän lopuun laitan Mimmin kuvaaman
videokoosteen tunnista.

Mitäs pidätte, tälläisestä postauksesta? Oliko mieluinen? Jäitkö kaipaamaan jotain? Kommenttia olisi kiva jos laittaisitte. :) 

3 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja oli kyllä kiva nähdä! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mimpsu. Olen todellakin samaa mieltä. Ja treffataanhan, me vielä uudestaan tässä kussa?. :)

   Poista
  2. Loppu kuu voi tehdä vähän tiukkaa mutta vaikka ens kuussa sit viimestään ;)

   Poista