torstai 24. heinäkuuta 2014

Viikon 30 blogihaaste: Mitä hoitoponini tekee kun..OHJEET: Nyt kerrotaan miten hevosemme reagoivat eri tilanteissa! Vastaa kysymyksiin omasta-, vuokra- tai vaikka hoitohevosestasi. Voit keksiä lisäksi myös omia kysymyksiä ja haastaa kaverisi vastaamaan niihin.


Mitä Pauli tekee, kun.. 


Ratsastus

... nousen sen selkään? Yleensä seisoo paikoilaan. Ellei sitten paarmoja ja kärpäsiä ole aivan hirveesti, niin poni haluaisi, lähteä heti eikä silloin kun olen selässä.

... kävelen pitkin ohjin alkukäyntejä? Useimmiten on asiallisesti ja pysyy uran sisäpuolella jos pyydän, sekä ulkona että sisällä. 

... se pelkää / pelästyy jotain? Ei suostu hetkeen menemään, lähelle pelon aiheuttajaa ja jos Pauli säikähtää, niin se ottaa pienen spurtin, mutta rauhoituu kyllä, hetken päästä. :)

... tipahdan? Olen tippunut Paulilta varmaan, kolme kertaa ja joka kertaa poni on ottanut ilon irti ja lähtee juoksemaan.

... käytän raippaa? KIihdytää kaikissa askel-lajeissa. :) Eli toisin sanoen, pakenee sitä.


Hoitotoimenpiteet


... puhdistan kaviot? Usein se antaa puhdistaa ihan asiallisesti, mutta silloin kun poinia ei kiinosta, niin se  joko riuhtaisee kavion pois tai ei suostu, nostamaan jomman kumman puolen kavioita. :)

... laitan sille suitset? Härnää, nostamalla päätään tai vaihtaa päänsä joko vasemalle tai oikealle olkapäälle, mutta, usein se antaa laitaa kuolaimet nätisti.

... laitan sille satulan? Potkaisee seinää jos en ehdi huomata sitä ja komentamaan laskemaan jalkaa alas.

.., kiristän satulavyötä? Jos joskus, laitan liian tiukalle, liian äkkiä niin Pauli "antaa" hampaillaan palautetta. Mutta hyvin harjoin. :)


... haen sen sisälle tarhasta tai laitumelta? Tarhasta haettaessa, poni hirnuu ja odotaa nätisti portilla. En ole vielä tähän asti joutunut pyydystämään sitä. Laiutumeltakin Pauli on helppo hakea, vaikka se ei tulisikaan luo, mutta ei se karkuunkaan lähde :)Sekalaiset

... se on yksin tallissa/tarhassa ja muita hevosia ei ole näkyvissä? Tallissa, jos sillä on heinää, niin se on yleensä ihan levollinen, mutta tarhassa jos poni haetaan viimeisten joukossa, niin saataa ravailla edestaikaisin ja hirnua. :) 

... se karkaa? Pauli on karannut multa vain kerran, kun kävin hakemassa sitä sisään. Sain sen kyllä ruiimuun, mutta kun annoin Paulin, alkaa syömään sillä aikaan kun laitoin porttia kiinni ja sitten kehoitin, sitä nostamaan päänsä pari kertaa ja viimeisellä aloin vetämään, niin rimunnaru hajosi ja poni siirtyi säikähtäneenä, kauemmas syömään. Antoi onneksi kiinni, kiitos se vihreän, mitä se jäi lähelle syömään. 

... se kerjää ruokaa? Ruoka-aikaan, se hörisee ja pyörii levottomasti karsinassa. Muuten se tutkii taskuja. :)

Mitä Pauli-poni tekee juuri nyt? Luultavasti nautii lauduntamisesta, polviin asti yltävävän vihreän heinän keskellä. :) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 


2 kommenttia:

  1. juuri osuva kuvaus tohon poniin. se on suloinen. ei arvais et Pauli on jo 20. tämä ruunikko ei siltä näytä.luulisi 10 vuotta nuoremmaks jos ei tietäs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentista. Poni on kyllä ihmeellisen virkeä, ollakseen yli 20. 😊😍😍😍

      Poista