lauantai 1. kesäkuuta 2013

Viikonlopun harjoituskisat Huittisissa. 10-12.5 2013 ja kotitallin harjoituskisat 19.5.-13

Viikonlopun harjoituskisat Huittisissa. 10-12.5 2013 ja kotitallin harjoituskisat 19.5.-13

Juu päätin nyt yhdistää nämä kaksi postausta, kun en jaksanut tehdä niitä nyt erikseen. ^ ^


Huittiset

Perjantai.

Voittajafiilis.

Heräsin neljän aikoihin. En tiedä miksi ehkä jännityksen takia, mutta nousin vasta seitsemän aikoihin ja pakkasin loppuun. Yhdeksän aikoihin, hain äidin kanssa tulevan kämppikseni Sannin juna-asemalta. Lähdimme Huittisia kohti klo 10.00. Kävimme syömässä 11 aikoihin tutulla ruokapaikalla matkan varrella ja jatkoimme sitten matkaa.

Saavuimme perille klo. 14.00. Asetutimme Sannin kanssa taloksi, kahden hengen huoneeseen. Minun tuntini oli klo.15.00. Olin ensimmäisessä ryhmässä.
Ratsastimme kentällä, ja Tauski oli hienosti, koko tunnin. Alkuverkkassa, panostimme reippaaseen käyntiin, sekä pitkällä, että lyhyellä ohjalla. Sitten näytimme hevosille kirjaimet ja nurkat, molemmista suunnista.
Sitten nostimme ravin, tehden voltteja joka kulmaan, sitten vaihdoimme suunnan ja teimme saman toiseen suuntaan, jonka jälkeen aloimme harjoitella tervehdystä, käynnissä ja ravissa, ravipääty-ympyröitä ja laukkaa, sillä tavalla että C-päätyyn teimme ravipääty-ympyrän ja nostimme sen jälkeen kulmassa laukan ja jatkoimme laukkaa pitkää sivua pitkin ja siirryimme ennen H:ta raviin.
Tunti meni muuten hyvin, mitä nyt viereisellä tiellä kävelevä ravuri, säikytti pari hevosta, mutta Tauski ei kuulunut niihin. Mulla oli niin voittajafiilis tunnin jälkeen että!


Lauantain.

Pientä säpsähtelyä.

Lauantai ei mennyt sitten yhtä hyvin. Aamuntunti, meni aluksi hyvin vaikka tuuli hieman. Mutta sitten tuuli heilautti yhtä kirjainta, juuri kun olin Tauskin kanssa kohdalla ja Tauski hypähti hieman.
No, hevonen kuriin ja matka jatkuu. Harjoittelimme tervehdykseen tuloa ravissa ja käynnissä, pääty-ympyröitä laukassa ja keskiympyröitä ravissa.

Iltapäivällä harjoittelimme radat läpi aidoissa. Ty oli hienosti, eikä temppuillut.Sunnuntai

Aina ei voi voittaa, ei joka kertakaan, pääasia on että yrittää parhaansa.

Kuten otsikko sanoi, niin kisat eivät sujuneet olenkaan niin kuin olisin halunnut. Mutta molemmissa verkoissa, Ty oli oikea unelma. Se oli alusta asti reipas ja herkkä pohkeelle. Käynti- ravin verkka meni hyvin.
Tay oli reipas ja liikkui hyvin eteen. Käynti -ravisiirtymätkin menivät hyvin. Itse ohjelma ei sujunut alkuunkaan. En muistanut kuunnella ja tulin tervehdykseen liian kiireisesti ja muutenkin olin liian kiireinen, ja lopputulos oli viides sija.

Pist. = tuomarin pisteet. ( ) = Huomautukset.


Käynti-raviohjelma.

A radalle harjoitusravissa. X siirrytään keskikäyntiin ja jatketaan, kirjaimeen C. Pist 4 (Kaarat hieman aikaisin. Käyntiin siirtyminen myöh, kaarteessa ravipätkä.)
C oikealle. MXK. Vapaata käyntiä K. keskikäyntiä. Pist 5,5 ( Pyri antamaan enemmän vaputta käynnissä.)
A harjoitusravia ja seurataan uraa kirjaimeen C pist.7 (Tarkka siirtymä, suora, pyrkii hyvin.)
C ympyrä vasemmalle. 20 m. Pist 7,5 (Hyvä tahti, tie ja pyrkimys.) HFX Suunnanmuutos harjoitusravissa. Pist 7,5 (Tahdikas ja suora) A Ympyrä vasemmalle 20 m. Pist.7,5 (Hyvä reitti, pyrkimys.) AKE Harjoitusravia. E oikealle. Pist. 6 (Ylämääräinen mutka pitkällä sivulla)  B Oikealle, seurataan uraa. Pist 6,5 A keskihalkaisijalle. X pysähdys keskikäynnin kautta, tervehdys. Pist. 7 (Hyvin suorassa, tarkka pys.)
                                               
Yhteispisteet 109
Prosentit. 68, 125 %Käynti- ravi- laukka- verkassa ravit nousi hyvin, mutta kun piti siirtyä käyntiin niin, Tayson ei tahtonut millään siirtyä. Lopulta mun oli pakko pysäyttää se, koska mun vatsalihakset oli todella kipeät, enkä kyennyt pidättämään kunnolla.
Parin pysähdyksen jälkeen siirtyminen käyntiin alkoi sujua. Laukat nousi hienosti, ja ilman erityistä tuuppimista. Tein paljon Käynti- ravi ja käynti-ravi-laukka siirtymiä ja pysähdyksiä.
Rata, ei tälläkään kertaa sujunut, tervehdykset olivat ainoat mitkä sujuvat, ilman ongelmia, ympyröiden
lisäksi. Jälleen viides sija. Rata. Toivottavasti tajuatte.


A Radalle harjoitusravissa X Pysähdys- tervehdys- jatketaan harjoitusravissa Pist. 8 (Hyvä suoruus, kuuliainen pys, tulee hyvin suoraan.) C Vasemmalle. E Ympyrä vasemmalle 20 m. Pist. 7 (Hyvä ympyrä)
K&A välillä siirtyminen vasempaan laukkaan. Pist 7 (Laukannosto täsmällinen, napakammin takaa.) A ympyrä vasemmalle. 20 m Pist. 7 (Hyvä tahti ja tasapaino. Käy x) B&M  Välillä siirtyminen harjoitusraviin. Pist 8 (Kuuliainen hyvä, hyvä suoruus.) C keskikäyntiä 7,5 (Pehmeä) HFX vapaata käyntiä F keskikäyntiä. Pist. 6,5 (Pientä kiemurtelua, pyrkimys parempi) A harjoitusravia. Pist 6,5 (Pieniä erimielisyyksiä, silti tarkka siirtymä.) E Kaunis kuvio, voisi olla tarmokkaampi. Pist 7 H&C Välillä siirtyminen oikeaan laukkaan. Pist 8 (Täsmällinen, hyvin takas) C Ympyrä oikealle 20m. Pist. 7 (Tarkka siirtymä.) A keskihalkaisijalle. X Pysähdys- tervehdys. Pist. 8 (Hyvä suoruus, suora pys.)

Yhteispisteet. 147,5
Prosentit. 70, 238 %


Pikkupihlajan harjoituskisat.

Kompastelua ja radalta poistuminen


Ratsastin kaksi rataa, vaikka olin ilmoittautunut vain yhteen, mutta mun luokassa oli vaan kaksi ratsukkoa mun lisäksi, joten oli aivan loogista että kaikki ratsastaisivat kaksi rataa.

Saavuin äidin kanssa viisitoista yli yhdeksän. Kisat alkoivat kymmeneltä. Kävin hakemassa Paulin ulkoa ja aloin hiljalleen harjailla sitä ja pyyhin hikeä otsalta jo parin harjanvedon jälkeen. Kisa T-paita, ei pysynyt puhtaana, paria minuuttia kauempaa, pojan hamuillessa mua tervehdykseksi, niin kuin sillä on tapana.
Sain myös jälleen mukavaa ja varovaista selkähierontaa, kun harjasin etujalat ja pudistin kaviot, ja laitoin niihin suojat.


Käynti- raviohjelma.

Varttia yli yksitoista saimme lähtöluvan. Verkassa poni oli alussa hidas pohkeelle, mutta reipastui hieman ravin myötä. Tein ravi- pysähdys siirtymiä, saadakseni Paulin hieman aktiivisemmaksi pohkeelle ja pidätteille. Käynti -ravi, sujunut niin kuin olisin halunnut. Tervehdykseen tulo oli kiireinen, ympyrät oli jotain muuta kuin ympyröitä, ja Pauli oikoi yhden kulman. Rata kokonaisuudessaan.

A radalle harjoitusravissa. X siirrytään keskikäyntiin ja jatketaan, kirjaimeen C. Pist. 4 (Kaarat hieman aikaisin. Käyntiin siirtyminen myöh, kaarteessa ravipätkä.)
C oikealle. MXK. Vapaata käyntiä K. keskikäyntiä. Pist 5,5 ( Pyri antamaan enemmän vaputta käynnissä.)
A harjoitusravia ja seurataan uraa kirjaimeen C pist.7 (Tarkka siirtymä, suora, pyrkii hyvin.)
C ympyrä vasemmalle. 20 m. Pist 7,5 (Hyvä tahti, tie ja pyrkimys.) HFX Suunnanmuutos harjoitusravissa. Pist 7,5 (Tahdikas ja suora) A Ympyrä vasemmalle 20 m. Pist.7,5 (Hyvä reitti, pyrkimys.) AKE Harjoitusravia. E oikealle. Pist. 6 (Ylämääräinen mutka pitkällä sivulla)  B Oikealle, seurataan uraa. Pist 6,5 A keskihalkaisijalle. X pysähdys keskikäynnin kautta, tervehdys. Pist. 7 (Hyvin suorassa, tarkka pys.)

Yhteispisteet: 89,5  prosentit:  55,93


Käynti- ravi- laukkaohjelma.

K- r- l- ohjelma ei mennyt yhtään raviohjelmaa paremmin. Verkassa harjoittelin edelleen käynti- ravi- siirtymiä ja laukan nostoja, molempiin suuntiin. Rata meni näin:

A Radalle harjoitusravissa. X Pysähdys- tervehdys- jatketaan harjoitusravissa. Pist 6,0 (Linja hieman vino.) C Vasemmalle. E Ympyrä vasemmalle 20 m. Pist 6,0 (Pyöreä ympyrä, hieman hidas.) K&A välillä siirtyminen vasempaan laukkaan. Pist 6,0 (Hieman hidas.) A ympyrä vasemmalle 20 m. Pist.6,0 (Pientä oikomista.) B&M  Välillä siirtyminen harjoitusraviin. Pist 0 (Kävi ulkona.) C keskikäyntiä 5,0 (  ) HFX vapaata käyntiä F keskikäyntiä. Pist 6,0 (Suora linja, hieman hidas.) A harjoitusravia. Pist 6,0 (Täsmällinen) E Ympyrä oikealle 20m. Pist 5,5 (Hieman hidas.) H&C Välillä siirtyminen oikeaan laukkaan. Pist 6,0 (  ) C Ympyrä oikealle 20m. Pist. 5,0 (Oikoi.) B&F Välillä siirtyminen harjoitusraviin. Pist. 5,0 ( Oikoi ja kompastui.) A keskihalkaisijalle. X Pysähdys- tervehdys. Pist. 6,0 (  )

Yhteispisteet: 109,5  prosentit:  52,14
muin kultainen kisaponi.<3

1 kommentti:

  1. te ootte upea pari! on varmaan hienoa voittaa! ekoissa kisoissa jaettu voitto piti muuttaa kakkoseksi kun pokaalia ei voinu jakaa kahdelle.=se oli oikeesti jaettu ykkönen ..mut muutettu kakkoseks.teistä on aina vain upeempia kuvia! ja tee lisää videoita!

    VastaaPoista