torstai 12. huhtikuuta 2012

Iltatallia tekemässä ja talilla yöpymistä,


Lauantai 31.maaliskuuta 2012. Kotitalli. Ratsu: Pauli.


Tänään minä, äiti ja Tex tultiin talille asuntoautolla, koska siten meidän ei tarvitsisi ajaa edestakaisin. Kun me olimme asettuneet taloksi, niin mä tapoin aikaa autossa lukemalla, siihen asti kunnes kello oli sen verran, että piti mennä taliin laitamaan Paulia valmiiksi. Kun tulin taliin, niin menin ensiksi vaihtaman Paulin ohjat, omiini ja vein suitset, harja ämpärin ja satulan, Paulin boksin eteen, odottamaan että se tuotaisiin sisälle.

Kun Pauli tuli sisään, niin otin siltä loimet pois, harjasin sen ja puhdistin kaviot. Sitten hain satulan ja suitset sen boksin eteen valmiiksi.Viisitoista vaja kolme laitoin Paulille kamat päälle ja laitoin itseäni myös valmiiksi.
Kun kello oli tasan, saimme lähteä maneesille.

Mä ratsastin ensimmäisenä, ratsastajamerkki suoritukseen kuuluvan, kouluradan ja pääsin läpi, hyvin pistein. Sitten kun kaikki muutkin olivat suorittaneet sen, niin me kaikki menimme kävelemään uralle, parin kierroksen ajaksi, ennen kuin käännyimme kaartoon, kiitimme heviosia, tulimme alas ja löysäsimme satulavyöt ja viemme hevoset talliin, riisuimme niiltä varusteet, harjasimme ne hyvin ja laitoimme niille loimet.

Sitten menimme maneesin kahvilaan suorittamaan kirjallista osuutta yksitellen ja minun lisäkseni, kaikki muutkin varman pääsivät siitä läpi.
Sitten menin asuntoautoon viettämään aikaa ja lukemaan ja iltapäivällä meni syömään maneesin kahvilaan ja illalla meni tekemään opettajani ja yhen kaverini kanssa iltatallia. Se oli ihanaa, kun näki miten, hevoset yksitellen rauhottu iltapalalle.
Kun hevoset oli ruokittu, niin mä ja Eve lakaistiin tallin käytävä. Even piti lähtee aikasimmin, joten minä ja Tarja varmistetiin vielä kaikkien boksien ovet ja mentiin nukkumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti