Luukku 2

perjantai 2. joulukuuta 2016


Mahtaa tuntua kivalta kun voi nimettömänä huudella?


Se oli ensimmäinen ajatus, kun luin ensimmäisiä ilkeitä kommentoija, anonyymeiltä. 

Netissä on se huono puoli, että siellä ihmiset voivat olla todella ilkea/julma varsinkin kun siellä saa usein anonyymisti huudella mitä sattuu, ilman että joutuu vastuuseen.


20. kesäkuuta 2016 klo 2.22
Anonyymi 
ÄLÄ KERJÄÄ LUKIJOITA TAI KOMMENTTEJA!!


Miksi jonkun elämää häiritsee se, jos haluan lisää lukijoita tai kommentteja ja haluan vastata samalla tavalla? Keneltä se on pois? Kiusaaminen on aina väärin, tapahtui se netissä, koulussa tai töissä. fyysisesti tai henkisesti. 

Itse olen kokenut, molempia.

Ala-asteella yhden kaverin luokalla olevat pojat, jahtasivat minua ja kavereitani, ja kerrankin kun kaaduin, niin yksi pojista tuli päälleni, alkaen hakaamaan. Sanoimme välitunnilln jälkeen kyllä opettajille, mutta pojat väittivät että me olimme muka haluneet sitä, että se oli leikkiä... milloin hakaaminen on muka leikkiä?
Kuva (c) Tia K
Olen myös kokenut, kun opettaja kiusaa. Aina jos, en muistanut tehdä läksyjäni, jouduin jäämään sisälle ja opettaja raivosi minulle, kun itkin ja koitin selitää, että olin ollut liian väsynyt tekemään. Sillä sain aivan liian paljon läkasyä ja vanhempani eivät saaneet auttaa.... ja niiden kekemisessä meni aina iltamyöhään...  Onneksi sain lopulta vaihtaa koulua.

Yläasteella haukutiin usein, käytävällä. Sanoin kyllä opettajalle, mutta reaktio oli vain se että älä välitä. Sitten olen saanut kokea myös seksuaalista ahdistelua (Rintojen puristelua) koulussa vanhemman oppillaan taholta.
Kuva (c) Mimmi
Myös ratsastuksen piireissä olen saanut kokea kiusaamista, kateuden kautta. Ja vain sen vuoksi kun minut valitiin edustamaan suomea ja satuin voittamaan kolmesti kultaa.

Kiusaaminen sekä fyysinen että henkinen, jättää jäljet. 
Vaikka antaisit anteeksi, ei se tekoja tee tekemätömäksi. Teoista tai sanoista
 jäävät ikuiset arvet.

14 kommenttia:

 1. Mä estin blogissani anonyymina kommentoinnin. Tulin siihen tulokseen, että suurin osa kivoista kommenteista tulee joka tapauksessa nimellä kirjoitettuna. Tän on tarkoitus olla kiva harrastus ja näin pidän sen jatkossakin kivana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. No jokainen tavallaan. Itselläni on myös ihania, anoja joiden takia, haluan pitää amonyymien kommenkommentoinin saöittuna., Sillä saan harvoin roskakommentteja ja jos niitä tulee niin poistan ne.

   Poista
 2. Hyviä pointteja, ihmiset osaa olla julmia. Puhun kokemuksella.

  VastaaPoista
 3. Voi ei... Todella ikävää, että olet joutunut kokemaan kiusaamista noin pahasti. Kenenkään ei tulisi kokea kiusaamista ja kaikkien kuuluisi saada olla omanlaisiaan.
  Minäkin olen saanut kokea kiusaamista hevosten takia ja vähän mistäkin. Kiusaaminen saa ainaskin itseni todella epävarmaksi asioista ja vaikka kiusaamisesta onkin aikaa vaivaa se vieläkin.
  Todella hyvä postaus, tykkäsin kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Itselläni on myös jäänyt hieman huono itsetunto ja jos joku nauraa, niin otan sen helposti itseeni.

   Poista
 4. Jenny ymmärrän sua kiusaaminen on tyhmää.
  Nämä jotka kiusaa ei ymmärrä mitään ja ovat itse sitä mitä väitää sinun olevan.
  Mitä talinne hevosille kuuluu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Hyvää meijän kaviokaille kuuluu.

   Poista
 5. Minä olen Jennyn kaa samaa mieltä kiusaamiseta minäkin olen kokenut sekeä fyysistä että henkistä kiusaamista . Mutta vähän eri tavalla . Mutta vaikka on antanut anteeksi niin se jätää aina arven tapahtu se siten miten tahansa .

  VastaaPoista
 6. Hyviä pointteja! Kiusaaminen on aika ikävä ja vakava asia :/

  VastaaPoista
 7. Kiusaaminen on kyllä oikeasti todella ikävä asia, ja myös itsekkin sitä kokeneena tiedän että se voi jättää pahatkin jäljet pitkäksi aikaa ihmiseen.
  On myös usein turhauttavaa vain kuunnella sitä ''älä välitä'' puhetta, kun ei se vain mene niin että ne asiat menisi toisesta korvasta sisään ja toista ulos. Aina kannattaa kiusaamisesta kertoa aikuiselle, ja vaatia siihen puuttumista niin kauan että se oikeasti loppuu! Kannattaa myös muistaa, että kukaan jolla on kaikki asiat hyvin ja elämä tasapainossa ei kiusaa, usein siis kiusaaja on saattanut itse olla kiusattu ja purkaa pahaa oloaan muihin. :)

  VastaaPoista