tiistai 25. helmikuuta 2014

Ponihaan valkka ja kotitalilla ratsastelua. VAROITUS!!! Paljon tekstiä ja kuvia. :)

Aatelin tehdä tälläisen kiva yllätyksen teille, siksi koska wordin riviväli oli väärä ja sain sen vidoinkin korjattua. :) Tässä postauksessa on luvassa paaljob kuvia. :)


15.2-14 Pohkeenväistöjä ja vastalaukaa.

Tänään aiheena oli pohkeenväistö, vastalaukka, ja tahdin hidastamista, ravissa ja nopeuttamista laukassa. Balle oli niin kuin aina, hieman hidas syttymään käynnissä ja ravissa, mutta laukassa se meni hyvin. Aloitimme pitkin ohjin pari kierrosta ja otimme sitten ohjat tuntumalle. Sitten teimme käynnin hidastamista ja pidentämistä.

Sitten nostimme kevyen ravin ja teimme pääty-ympyrät kumpaakin päähään. Sitten vaihdoimme suunnan ja teimme ympyrät myös vasemmalle. Sitten siirsimme käyntiin ja käänsimme, koko rata leikkaalle, vaihtaen suunnan, jonka aikana pyysimme hevosia keskikäyntiin.

Seuraavaksi jäimme pääty-ympyrälle laukkaamaan vasempaan kierrokseen. Sitten siirryimme raviin ja sen jälkeen käyntiin ja aloimme tehdä pitkillä sivuilla, pohkeenväistöä ja päätyihin voltti ravissa, jonka jälkeen teimme toisella pitkällä sivulla ravi- käynti- ravisiirtymiä ja toisella pitkällä sivulla nostimme vastalaukan.

Mä kokeilin ensikertaa ikinä vastalaukkaa, ja kuten arvelinkin, että en onnistunut ensimmäisillä kerroilla, ja nostin myötälaukan 2 kertaa vastalaukan sijaan. Mutta kolmas kerta toden sanoo ja onnistuin lopulta nostamaan myös vastalaukan.

Sitten siirsimme raviin ja vaihdoimme suunnan täysikaarrolla, jonka jälkeen siirryimme käyntiin ja teimme pohkeenväistöä molempiin suuntiin.

Lopuksi paljon, paaaljon kuvia. :)17.2- 14 Siirtymiä ja valmistelua.

Harjoittelin siirtymiä käynnistä, pysähdykseen ja pysähdyksestä heti raviin. Pauli oli heti kuulolla, pysähtyen pelkillä painoavuilla. Sitten aloimme harjoitella käynnin ja ravin hidastamista.

Käynnissä ja ravissa poni hidasti niin että pysähtyi vähän väliä, mutta sain sen lopulta jatkamaan ilman että muistutin koko ajan. Ravin nostaminen oli hieman työlästä, mutta onnistui lopulta. Ja
sen hidastaminenkin onnistui, sekä keventäessä että harjoitusravissa.


2 kommenttia: